2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Jakab Péter: Gyöngyösi Mártonon és pártján már nem lehet kiigazodni

Ha Gyöngyösi Márton azt hiszi, hogy egy szavazásnak nincs tétje, akkor rosszul hiszi! - Így reagált híradónknak Jakab Péter arra, hogy a Jobbik elnöke még tavasszal megszavazta a migránsok kötelező elosztásáról szóló javaslatot. Brüsszel továbbra sem nem tett le arról a tervéről, hogy kötelező kvóták szerint ossza el az illegális bevándorlókat, ezért még a nyári időszakban is rendszeres egyeztetéseket tartanak azért, hogy minél hamarabb meghozzák a végső döntést. A belügyminisztérium államtitkára azonban leszögezte: Magyarországból nem lesz bevándorlóország, ezért mindent meg fognak tenni, hogy elutasítsák a kvótákat.

  • Jakab Péter: Gyöngyösi Mártonon és pártján már nem lehet kiigazodni

Még a nyár elején 12 órán keresztül vitáztak az uniós belügyminiszterek Luxemburgban. A maratoni hosszúságú ülés végén a tárcavezetők úgy döntöttek: kötelezővé tennék a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, így Magyarországon is.

A Jobbik Konzervatívok elnöke, Gyöngyösi Márton még áprilisban fogadta el azt a döntést, amelyben szerepel a migránskvóták bevezetése. A pártelnök azóta rendszeresen a közösségi oldalán magyarázkodik és arról beszél: a végszavazáson már nemmel fognak szavazni.

"Szerintem Gyöngyösi Márton igazából azt sem tudta, hogy mit szavaz. Tehát egy viszonylag népes apparátus dolgozik egy európai parlamenti képviselő mögött, hogy ha ő azt mondja, hogy van tét nélküli szavazás, akkor rosszul mondja, minden szavazásnak tétje van, azért kell megnyomni azt a bizonyos gombot, ha nem lenne tétje akkor valószínűleg nem tartanának róla szavazást."

 - ezt pedig már a Jobbik korábbi elnöke mondta a Hír tv-nek. Jakab Péter szerint Gyöngyösi Mártonon és pártján már nem lehet kiigazodni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!