2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Belföld

Ízléstelen szójátékot csinált Márki-Zay a fideszes képviselő halálából

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tragikus halála, valamint az annak kapcsán kiírandó időközi választás miatt ragadtatta el magát a vásárhelyi polgármester, akinek sikerült összefüggésbe hoznia Szerencs városát az ellenzék szerencséjével - írja a promenad.hu.

  • Ízléstelen szójátékot csinált Márki-Zay a fideszes képviselő halálából

Igencsak rosszízű szójátékra ragadtatta magát vasárnapi Facebook-bejelentkezésében a Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás mellett kampányolva szóba hozta Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő közelmúltbéli tragikus halálát, és ebben a kontextusban összefüggésbe állította Szerencs városát az ellenzék – úgymond – szerencséjével, szerencsés helyzetével: hiszen egyrészt – mondta – a várhatón őszi időközi választáson élesben kipróbálhatják majd az egyéni választókerületi előválasztás intézményét, másrészt esély nyílt rá, hogy „legalábbis hivatalosan újra lebontsuk a kétharmadot”.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tragikus halála, valamint az annak kapcsán kiírandó időközi választás kapcsán ragadtatta el magát a vásárhelyi polgármester, akinek sikerült összefüggésbe hoznia Szerencs városát az ellenzék szerencséjével.

Igencsak rosszízű szójátékra ragadtatta magát vasárnapi Facebook-prédikációjában a Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás mellett kampányolva szóba hozta Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő közelmúltbéli tragikus halálát, és ebben a kontextusban összefüggésbe állította Szerencs városát az ellenzék – úgymond – szerencséjével, szerencsés helyzetével: hiszen egyrészt – mondta – a várhatón őszi időközi választáson élesben kipróbálhatják majd az egyéni választókerületi előválasztás intézményét, másrészt esély nyílt rá, hogy „legalábbis hivatalosan újra lebontsuk a kétharmadot”.

Hallgassuk Márki-Zayt:

„Én minden héten találkozom különböző politikusokkal, közéleti szereplőkkel, pártemberekkel, és igyekszünk őket meggyőzni a 106 előválasztásról, a közös programról és a közös miniszterelnök-jelöltség fontosságáról. Ezt az utóbbit egyébként azt hiszem, hogy elfogadták már, tehát ez egy SZERENCSÉS dolog. S ha már SZERENCSéről (jól megnyomva – a szerk.) van szó, akkor egy szójátékkal hadd mondjam, hogy egyrészt részvétet szeretnénk nyilvánítani Koncz Ferenc hozzátartozóinak és pártjának is, hiszen SZERENCSEN egy sajnálatos motorbaleset miatt az, úgy tudom, 60 éves helyi képviselő, akit egyéniben választottak meg, elhunyt. Úgyhogy valószínűleg három hónapon belül választást fognak kiírni, ezen az időközi választáson pedig az ellenzék kipróbálhatja az előválasztás taktikáit, megoldásait.” 

Koncz Ferenc, a köztiszteletben álló Fidesz-KDNP-s honatya július 10-én Bekecsen motorbalesetben vesztette életét. Felesége és három gyermeke gyászolja – no meg választókörzete és egy teljes politikai közösség. A tiszaújvárosi központú Borsod megyei 6-os választókerület képviselője 2010 és 2018 között polgármesterként vezette városát, Szerencset, mely 2019-ben díszpolgárává választotta.

Halálhírekor bizonyos balliberális sajtótermékek felületein, közösségi oldalain megjelentek a gyalázkodók, a cinikusan örömködők, a kegyeletsértők is, a hivatalos ellenzéki politika azonban nagy vonalakban – eddig – tartotta magát ahhoz, hogy nem gázol bele mások érzékenységébe, egy elveszített emberi életbe.

Finoman fogalmazva is szánalmas, ha egy ilyen szörnyűséges tragédia után alig egy héttel, egy még mindig felfoghatatlannak tűnő gyászesemény kapcsán valaki máris azt lesi, hogyan tud belőle politikai tőkét kovácsolni - írja a portál.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!