2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Ízléstelen szójátékot csinált Márki-Zay a fideszes képviselő halálából

Hír TV

2020. július 20., hétfő 10:13

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tragikus halála, valamint az annak kapcsán kiírandó időközi választás miatt ragadtatta el magát a vásárhelyi polgármester, akinek sikerült összefüggésbe hoznia Szerencs városát az ellenzék szerencséjével - írja a promenad.hu.

Igencsak rosszízű szójátékra ragadtatta magát vasárnapi Facebook-bejelentkezésében a Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás mellett kampányolva szóba hozta Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő közelmúltbéli tragikus halálát, és ebben a kontextusban összefüggésbe állította Szerencs városát az ellenzék – úgymond – szerencséjével, szerencsés helyzetével: hiszen egyrészt – mondta – a várhatón őszi időközi választáson élesben kipróbálhatják majd az egyéni választókerületi előválasztás intézményét, másrészt esély nyílt rá, hogy „legalábbis hivatalosan újra lebontsuk a kétharmadot”.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tragikus halála, valamint az annak kapcsán kiírandó időközi választás kapcsán ragadtatta el magát a vásárhelyi polgármester, akinek sikerült összefüggésbe hoznia Szerencs városát az ellenzék szerencséjével.

Igencsak rosszízű szójátékra ragadtatta magát vasárnapi Facebook-prédikációjában a Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás mellett kampányolva szóba hozta Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő közelmúltbéli tragikus halálát, és ebben a kontextusban összefüggésbe állította Szerencs városát az ellenzék – úgymond – szerencséjével, szerencsés helyzetével: hiszen egyrészt – mondta – a várhatón őszi időközi választáson élesben kipróbálhatják majd az egyéni választókerületi előválasztás intézményét, másrészt esély nyílt rá, hogy „legalábbis hivatalosan újra lebontsuk a kétharmadot”.

Hallgassuk Márki-Zayt:

„Én minden héten találkozom különböző politikusokkal, közéleti szereplőkkel, pártemberekkel, és igyekszünk őket meggyőzni a 106 előválasztásról, a közös programról és a közös miniszterelnök-jelöltség fontosságáról. Ezt az utóbbit egyébként azt hiszem, hogy elfogadták már, tehát ez egy SZERENCSÉS dolog. S ha már SZERENCSéről (jól megnyomva – a szerk.) van szó, akkor egy szójátékkal hadd mondjam, hogy egyrészt részvétet szeretnénk nyilvánítani Koncz Ferenc hozzátartozóinak és pártjának is, hiszen SZERENCSEN egy sajnálatos motorbaleset miatt az, úgy tudom, 60 éves helyi képviselő, akit egyéniben választottak meg, elhunyt. Úgyhogy valószínűleg három hónapon belül választást fognak kiírni, ezen az időközi választáson pedig az ellenzék kipróbálhatja az előválasztás taktikáit, megoldásait.” 

Koncz Ferenc, a köztiszteletben álló Fidesz-KDNP-s honatya július 10-én Bekecsen motorbalesetben vesztette életét. Felesége és három gyermeke gyászolja – no meg választókörzete és egy teljes politikai közösség. A tiszaújvárosi központú Borsod megyei 6-os választókerület képviselője 2010 és 2018 között polgármesterként vezette városát, Szerencset, mely 2019-ben díszpolgárává választotta.

Halálhírekor bizonyos balliberális sajtótermékek felületein, közösségi oldalain megjelentek a gyalázkodók, a cinikusan örömködők, a kegyeletsértők is, a hivatalos ellenzéki politika azonban nagy vonalakban – eddig – tartotta magát ahhoz, hogy nem gázol bele mások érzékenységébe, egy elveszített emberi életbe.

Finoman fogalmazva is szánalmas, ha egy ilyen szörnyűséges tragédia után alig egy héttel, egy még mindig felfoghatatlannak tűnő gyászesemény kapcsán valaki máris azt lesi, hogyan tud belőle politikai tőkét kovácsolni - írja a portál.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu