2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Itt a nyár, mehetnek a gyerekek táborba

A kaland és nyelvi táborok idén a legnépszerűbbek – ezt keresi a legtöbb család. Az árak nem emelkedtek jelentősen tavaly óta. A legolcsóbb foglalkozások már kétezer forinttól elérhetők, míg a legdrágábbért 180 ezer forintot kérnek. Van, ahol már majdnem beteltek a férőhelyek.

Az egyik óbudai általános iskolában kétszáz gyermek tanul. Habár pár nap múlva hosszú időre kicsengetnek, a diákok ötöde a nyári szünidőt is az intézmény falai közt tölti. Az iskolába napközis tábort szervez az önkormányzat: sport- és kézműves foglalkozásokkal illetve strandolással. „Körülbelül negyvenen kérték a tábort júliusra, és augusztusra körülbelül tizenöt-húsz gyermek. Van, aki egész nyárra, de van, aki egy-egy hetet kért, mert a család így tudja megoldani a gyermekek elhelyezését” – mondta Bakó Vilma, a dr. Béres József Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A szülőknek csak az étkezést kell állniuk, ami egy hétre kétezer forint. A nyári táborok többsége ennél jóval drágább. A legolcsóbbnak számító tánctáborok tízezer forintba kerülnek, míg a művészi vagy lovastáborokért átlagosan harmincezret kérnek.

Budapest egyik legdrágább, ámde legnépszerűbb nyári foglalkozása az állatkerti Zootábor. Az egyhetes programsorozat 55 ezer forintba kerül. „Egy héten maximum kétszáztíz gyermeket tudunk fogadni a táborban, és  szerencsére nagy az érdeklődés. A nyár eleji turnusokban, amikor a szülők még nem akarnak szabadságra menni, már nemigen tudunk sok gyermeket felvenni. Mindenhol van még helyünk, de limitált a felvételi lehetőség” – mondta Kovács Virág, a Játékmester Élményprogram programigazgatója.


Míg a fővárosban elsősorban a napközis, vidéken az ottalvós táborok népszerűek. „A legkeresettebb táborok téma szerint a kalandtáborok. Ezek lehetnek valamilyen film vagy fantáziavilág köré épített táborok. Ilyen a Harry Potter-táborunk vagy a Jack Sparrow-táborunk. De vannak kalandparkokban lévő túlélőtáborok is” – mondta Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu ügyvezetője.

Keresettek a nyelvi táborok is, de a szülőknek itt mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. A legdrágábbakért 150-180 ezer forintot kérnek egy hétre. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a sporttáborok foglalják el. A foglalkozások árai nem változtak jelentősen a tavalyi évhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!