2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Ismét Túrós Andrást választották elnöknek az Országos Polgárőrszövetség tisztújító küldöttgyűlésén

Ismét Túrós Andrást választották meg elnöknek az Országos Polgárőrszövetség (OPSZ) tisztújító küldöttgyűlésén - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

  • Ismét Túrós Andrást választották elnöknek az Országos Polgárőrszövetség tisztújító küldöttgyűlésén

Magyarország legnagyobb civil szervezete hét végi tisztújító küldöttgyűlésén ötödször szavazott bizalmat Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagynak, aki újabb öt évig lesz a tisztségben.

Az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte az Országos Polgárőrszövetséget - összegezte a szervezet munkáját Túrós András. Az elnök az eseményt történelmi jelentőségűnek nevezte, és leszögezte: olyan vezetőségre van szükség, amely meg tudja tartani a szervezet egységét, profi módon tudja irányítani az idén harmincéves polgárőrséget, illetve partnere tud lenni az együttműködő szervezeteknek.

Túrós András hozzátette: hazánk közbiztonsági mutatói az elmúlt öt évben jelentősen javultak, amihez a kedvező társadalmi viszonyok - mint a stabil kormányzás, a hatékony belügyi vezetés, a sikeres rendőrség, a csökkenő munkanélküliség, a sikeres közmunkaprogram, a szigorú ítélkezési gyakorlat - is hozzájárultak. Azonban voltak tényezők, például az illegális migráció, amelyek számos feladatot adtak és adnak ma is. Az elnök itt kiemelte a határvédelmi tagozat sikereit, a több ezer, határon eltöltött szolgálati órát és a 3200 feltartóztatott migránst, azt az elszántságot és hazafiasságot, amelyet a tagozat a munkájával jelképez. Ezek a körülmények döntően befolyásolták a polgárőrség működését.

Az elmúlt öt év eseményeit összegezve Túrós András kijelentette: a szervezet kimagaslóan jó munkát végzet. A polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban - ebből hétmilliót a rendőrséggel közösen -, több százezerszer jeleztek incidenst, hatezer eltűnt ember felkutatásában vettek részt, valamint közel harmincezer esetben értek tetten bűnelkövetőket. Mindehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mind erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat, emellett jelentős anyagi támogatást is kapnak - hangsúlyozta a szervezet elnöke, aki szerint ezt a sikertörténetet kell tovább vinnie az új vezetésnek.

A hét végi közgyűlésen a 153 küldött döntött az elnökség tagjairól, illetve a tisztségviselők személyéről is. A szervezet elnökségének tagja lett - mások mellett - a népszerű előadóművész, Markos György, akit kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettessé választottak, és alelnökké nevezték ki Pausz Ferenc közlekedési szakértőt - olvasható a Magyar Nemzetben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja jelöltjeinek listáját. A jelöltek közül többen olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben – írja a Tűzfalcsoport.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!