2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Ismét megtelt Kékestető

Megdőlt a téli szezonrekord. Szombat hajnalban, a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 fokig hűlt a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. A hideg ellenére ismét megtelt Kékestető, az autókat már délelőtt 10 órakor visszafordították a rendőrök Mátraházánál. Magyarország legmagasabb pontjára annyian szerettek volna eljutni, hogy csak akkor lehetett felmenni, amikor valaki lejött. A legtöbben szánkóztak, hiszen a tanulópályát leszámítva a sípálya még ki sem nyitott. A Mátraszentistváni sípark viszont már majdnem teljes kapacitással működik.

  • Ismét megtelt Kékestető

Mínusz 10 fok, szikrázó napsütés és rengeteg hó. Ez fogadta a kikapcsolódni vágyókat szombaton Magyarország legmagasabb hegycsúcsán. A legtöbben gyerekekkel érkeztek, és kihasználták, hogy végre lehet szánkózni.

Kékestetőn annak ellenére volt óriási tömeg, hogy a sípálya még ki sem nyitott - erről számolt be tudósítónk.

A nagy sípályát folyamatosan hóágyúzzák, így a tervek szerint hétfőn megnyílhat.

A tanulópálya azonban már működik, és ezt sokan ki is használták, főleg a gyerekek.

A rengeteg látogató miatt már reggeltől rendőrök és városrendészek irányították a forgalmat Mátraházán. Amikor a fenti parkolók megteltek, nagyjából 10 órától nem engedtek fel több autót a Kékesre vezető úton, csak ha valaki lejött.

Mátraszentistvánon a Mátra másik nagy síparkja van. Itt már működnek a felvonók, a pályákat kedd óta lehet használni.

A 10 pályából 7 működik, a többit akkor tudnák megnyitni, ha tartósan hideg marad az idő.

A hétvége hátralévő részében havazás csak mutatóban lesz néhol, de továbbra is nagy hidegre kell számítani - tudtuk meg a Hír TV meteorológusától.

Néhány napnál azonban nem tart tovább a kemény téli idő, a hét közepétől jelentős enyhülés kezdődik, így hó helyett csak esőre lehet számítani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!