2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

Ismét megtelt Kékestető

Megdőlt a téli szezonrekord. Szombat hajnalban, a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 fokig hűlt a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. A hideg ellenére ismét megtelt Kékestető, az autókat már délelőtt 10 órakor visszafordították a rendőrök Mátraházánál. Magyarország legmagasabb pontjára annyian szerettek volna eljutni, hogy csak akkor lehetett felmenni, amikor valaki lejött. A legtöbben szánkóztak, hiszen a tanulópályát leszámítva a sípálya még ki sem nyitott. A Mátraszentistváni sípark viszont már majdnem teljes kapacitással működik.

Mínusz 10 fok, szikrázó napsütés és rengeteg hó. Ez fogadta a kikapcsolódni vágyókat szombaton Magyarország legmagasabb hegycsúcsán. A legtöbben gyerekekkel érkeztek, és kihasználták, hogy végre lehet szánkózni.

Kékestetőn annak ellenére volt óriási tömeg, hogy a sípálya még ki sem nyitott - erről számolt be tudósítónk.

A nagy sípályát folyamatosan hóágyúzzák, így a tervek szerint hétfőn megnyílhat.

A tanulópálya azonban már működik, és ezt sokan ki is használták, főleg a gyerekek.

A rengeteg látogató miatt már reggeltől rendőrök és városrendészek irányították a forgalmat Mátraházán. Amikor a fenti parkolók megteltek, nagyjából 10 órától nem engedtek fel több autót a Kékesre vezető úton, csak ha valaki lejött.

Mátraszentistvánon a Mátra másik nagy síparkja van. Itt már működnek a felvonók, a pályákat kedd óta lehet használni.

A 10 pályából 7 működik, a többit akkor tudnák megnyitni, ha tartósan hideg marad az idő.

A hétvége hátralévő részében havazás csak mutatóban lesz néhol, de továbbra is nagy hidegre kell számítani - tudtuk meg a Hír TV meteorológusától.

Néhány napnál azonban nem tart tovább a kemény téli idő, a hét közepétől jelentős enyhülés kezdődik, így hó helyett csak esőre lehet számítani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!