2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Ismét a zsidókat szidta a jobbikos Bencsik János

Hír TV

2019. február 22., péntek 12:03, frissítve: péntek 19:12

Újabb zsidókat szidalmazó nyilatkozatok kerültek nyilvánosságra a Jobbik új országgyűlési képviselőjéről. Az ellenzéki pártok elítélik Bencsik János nyilatkozatait, de a rasszista kijelentések ellenére is együttműködnének a Jobbikkal.

„Izrael a faji diszkrimináció iskolapéldája és az ország állampolgársági törvénye az egyik legkirekesztőbb a világon” - ezt írta Bencsik János a Mandiner birtokba került korábbi írásában. A zsidóveréssel hencegő Szávay Istvánt váltó politikust a volt jegybank elnök óvodaalapítása is zavarta. Bencsik szerint zsidó óvodába folytak Simor András milliói. 2013-ban pedig a melegfelvonulással kapcsolatban fogalmazta meg véleményét. Zsidó istentiszteletről beszélt és obszcén kifejezéseket használt a homoszexuálisokkal kapcsolatban.

Az LMP elítéli a Jobbikos politikus kijelentéseit, de ettől függetlenül a cél érdekében bizonyos ügyekben együtt fognak működni a Jobbikkal - jelentette ki a párt fővárosi képviselője. „Ügyek mentén, ahogy eddig úgy ezentúl is, ahogy a régi Jobbikkal is együtt dolgoztunk, együtt dolgoztunk a DK-val is, úgyhogy,ahogy eddig ezentúl is” – így Turcsán Szabolcs, az LMP országos elnökségi tagja.

A Liberálisok főpolgármester jelöltje nem tud választási együttműködésben gondolkodni sem Bencsik Jánossal sem pártjával. Sermer Ádám hangsúlyozta: a Jobbikot most is egy radikális ember vezeti. „Amikor új elnököt választott magának ez a Jobbik, akkor Sneider és Toroczkai volt a két alternatíva, ebben a pillanatban, amikor ez kiderült, hogy ez a két lehetőség maradt a Jobbikban a további útra, ott volt minden nép pártosodni kívánó őszintén demokratikusan gondolkodó Jobbik vezetőnek, tagnak, szimpatizánsnak a lehetőség, hogy azt mondja, hogy én ezek közül nem vagyok hajlandó választani, mert egyik sem alternatíva” – hangsúlyozta Sermer Ádám.

A folyamatos botrányok ellenére biztos a baloldali pártok és Jobbik önkormányzati választásokon való együttműködésében a Mi Hazánk Mozgalom politikusa. „Azt teljes mértékben döbbenetesnek tartom, akár főpolgármester jelölt állítás kapcsán akár bármilyen politikai tevékenység kapcsán, hogy hajdani karakteresen jobboldali párt azokkal áll össze azokkal fog össze, akikkel szemben korábban létrejött és akikkel szemben meghatározta magát” – így Apáti István országgyűlési képviselő.

Apáti István szerint, Bencsik János csak közvetítői szerepet fog játszani, de a Jobbik elnöksége fogja létrehozni az összellenzéki koalíciót.