2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A zsidó nő megverésével hencegő Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik

A zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik, erről a párt decemberi ülésén döntött – írja a Mandiner.hu. A cikk beszámolója alapján Bencsik János maga gyűjtötte ki azoknak az amerikai zsidóknak a nevét, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került az Egyesült Államok. A portál emlékeztet, hogy Bencsik János egyben a Jobbik budapesti elnöke, így, ha a magyar baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választásokon, akkor a főváros ügyében Bencsik Jánossal kell majd egyeztetniük a balliberális pártok képviselőinek.

Esküt tettek hétfőn a Jobbik új országgyűlési képviselői. Az antiszemita botránya miatt parlamenti mandátumáról lemondó jobbikos Szávay István helyére Bencsik János került.

A Mandiner.hu arra hívja fel a figyelmet,hogy Bencsik egy 2012-es cikkben a Gyöngyösi Mártonhoz hasonlóan listázná a zsidókat. Azt fejtegeti, hogy szerinte „izraeli ügynökök” markába került Amerika, illetve felsorolja azokat a politikai tisztségviselőket, akik szerinte amerikai–izraeli kettős állampolgárok, és „döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

Az antiszemita hangvételű cikkről kérdeztük Bencsik Jánost, azonban többszöri próbálkozás ellenére sem akart válaszolni:

– Vannak a sajtótermékek, televízió, rádió, újság, ahol valódi újságírók dolgoznak, nekik nagyon szívesen válaszolunk írásban, szóban…
– Például Alfahír, gondolom ilyen…
– Önöknek, akik nem sajtót képviselnek, hanem propagandagyárat, hazugsággyárat, önöknek nem azért nem nyilatkozunk, mert kényelmetlen, hanem azért, mert nincs értelme.

Az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe – így reagálta Bencsik János beiktatására a Fidesz frakciószóvivője. Halász János szerint a Jobbik már a látszatra sem ad, hiszen a párt budapesti elnöke nem csak, hogy megvédte a korábban zsidók listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont, hanem ő maga is név szerint listázott amerikai zsidó állampolgárokat.

„Felmerül a kérdés, vajon a Jobbik új parlamenti képviselője a magyarországi zsidókat is listázni akarja-e? Ez tehát a Jobbik. Egy zsidózó, antiszemita, szélsőséges párt. Ha az egyik zsidózót hátrébb léptetik, előkerül egy újabb. Mi is tudna, ki is tudna előkerülni onnan más? A magyar baloldal pedig a hatalom reményében összefogott ezekkel a nácikkal” – fogalmazott.

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselőcsoportja szerint nem létezik akkora botrány a Jobbikban, ami miatt a balliberális tömb kihátrálna a párttal való együttműködésből. „Az egész botránysorozattal kapcsolatban, ami a Jobbikot érte, egy dologra nagyon fontos felhívni a figyelmet. Semmi olyan botrány nem kerülhet elő a Jobbikról, amely az egyesült balliberális tömbnek az összefogását meg tudná akadályozni, tehát olyannyira nem számítanak az értékek ebben a tömbben, hogy ezeken már senki nem akad fenn. Kizárólag egy taktikai, hatalomtechnikai összefogás az, amiben most már a Jobbik is részt vesz” – húzta alá Dúró Dóra.

Bencsik János a Jobbik budapesti elnöke, így vele is egyeztetni kell az ellenzéki pártoknak az őszi önkormányzati választáson való együttműködésről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!