2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Ír köszönet Navracsics Tibornak

Megköszönte az ír igazságügy-miniszter Navracsics Tibornak, hogy személyesen vállalt garanciát arra, hogy az ír gázolót átszállíthatják majd Írországba. Már az a személy is megvan, aki a kapcsolattartó lesz a két ország illetékes minisztériumai között. Navracsics Tibor még nem tájékoztatta az Európai Bizottság illetékesét, Vivien Redinget arról, hogy a Tobin-ügyet nélküle is sikerült megoldani.

Két hete történt fordulat az ír gázoló ügyében. Bár Navracsics Tibor már évek óta szorgalmazta, hogy Brüsszel is nyújtson segítséget az ír–magyar jogvitában, Francis Tobin végül önszántából döntött úgy, hogy leüli a két leányfalui kisgyerek halálra gázolása miatt kapott büntetését. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője úgy látja: Vivien Reding illetékes uniós biztos mindent megtett az ügyben.


A magyar igazságügyi miniszter szerint az ügyben hiába fordult segítségért Vivien Redinghez. Az uniós biztos a mai napig válaszra sem méltatta postai úton írt leveleit, de a személyes találkozók és nyílt levelek sem vezettek eredményre. Navracsics Tibor még nem tájékoztatta Viven Redinget arról, hogy nélküle is sikerült megoldani a Tobin-ügyet.

Navracsics Tibor a Hír TV-nek azt is elmondta: ír kollégája írásban köszönte meg neki személyes garanciavállalását arra, hogy ha Tobin Magyarországon kezdi meg büntetését, később átszállíthatják majd egy írországi börtönbe.

Az ír igazságügyi miniszter emellett azt a személyt is kijelölte, aki a kapcsolatot tartja majd a magyar minisztériummal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyeren is a 2013-as árvízszint alatt marad a mostani áradás a védekezésnek köszönhetően - erről beszélt videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a tűzoltóknak és önkénteseknek köszönhetően biztonságban vannak a helyi lakosok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!