2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dömötör Csaba: Még mindig Gyurcsány diktál a baloldalon

Kormányzás helyett családfakutatással foglalkoznak. Ezzel vádolta Gyurcsány Ferenc a kormányt a Parlamentben. A DK elnökének napirend előtti felszólalására a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt, aki azt mondta, még mindig Gyurcsány diktál a baloldalon, aki semmit nem változott, ezért az emberek semmi jót nem remélhetnek tőlük.

  • Dömötör Csaba: Még mindig Gyurcsány diktál a baloldalon

 

Látva ezt a végtelen érdeklődést, amelyet kormánypárti képviselők személyem iránt mutatnak, gondoltam kielégítem Önöket száz százalékban, nemcsak 99-ben – így kezdte napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc, majd azt hangoztatta, hogy „a kormányfő rádióüzenetben fogalmazza meg, hogy velem akar megküzdeni”, de ehelyett „gyáván megfutamodik.” – Minden, amit kormánynak látunk, valójában nem kormány, hanem az ellenzék ellenzéke – fejtette ki a DK-vezér. – Mi lenne ha kormányoznának? Kétségtelen, nehezebb, mint sületlenségeket összehordani, bántó dolgok sokaságát vagy elemzésnek álcázott vádakat megfogalmazni – elmélkedett Gyurcsány, aki szerint a Fidesznek „a néppel, a nemzettel megbeszélve, közös döntésekre alapozva” kellett volna kormányoznia. – Önök arról beszélnek, hogy a ficsúrjelző sérti-e az Önök méltóságát. Hölgyeim és uraim, ez nagyon lent van! – harsogta a baloldal vezetője, megjegyezve: „ha ellenzékbe akarnak lenni, lesznek is, teljesül a vágyuk.”

Gyurcsány Ferenc arról elmélkedett, hogy „a kormány valójában az ellenzék ellenzéke”. 

– Az elmúlt napokat nézve nem kizárt, hogy száz százalékban Gyurcsányt jelenti a baloldal, nemcsak 99-ben

– válaszolta Dömötör Csaba államtitkár, aki felsorolta a kormány intézkedéseit a járvány alatt: többek között a fiatalok szja-mentességét, a 13. havi nyugdíj visszaadását, a hitelmoratóriumot és a bérkiegészítéseket említve meg.

– Világos volt mindenki számára, hogy a DK a fő szervezőereje a baloldalnak és ön adja az ütemet. Ennek ellenére megpróbálták ezt letagadni

– mondta Dömötör Csaba, Az, hogy tizenöt évvel az őszödi beszéd után még mindig ön a fő ember a baloldalon, azt jelenti, hogy semmilyen morális, és politikai következménye nem volt a hazugságbeszédnek, sem a rendőrattaknak és annak sem, ami utána következett – jelentette ki az államtitkár, aki jelezte, a baloldal ugyanúgy fenyeget, mint 2010 előtt – ha kell, újságírókat, ha kell, politikusokat.

– Önök az oltások ellen kampányoltak, az ön neve az az első az oltásellenes nyilatkozatban

– mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: Gyurcsány az őszödi beszéd alatt ugyanilyen könnyedén hazudott, „az volt nagyon lent.”

 

 

A baloldalon 99 százalékban továbbra is Gyurcsány Ferenc határozza meg a politikát

A MINISZTERELNÖK A MAGYAR EMBEREK ALKALMAZOTTJA

Kocsis-Cake Olivio napirend előtti felszólalásában azt kifogásolta, hogy egy rádióinterjúban Orbán Viktor a bérből és fizetésből élők közé sorolta magát. A Párbeszéd képviselője szerint a miniszterelnök „a fideszes média által kreált valóságban él, és úgy tesz, mintha az emberek 99 százalékába tartozna, nem az egy százaléknyi kiváltságosok közé”. Majd azt hangoztatta, hogy az emberek többségével szemben a miniszterelnököt és a fideszes vállalkozókat nemhogy megviselte a válság, hanem még gyarapodtak is. – A Fidesz manipulatív nemzeti konzultációkat, az ellenzék viszont előválasztást ajánl az embereknek. Ezen reményeink szerint Karácsony Gergely nyer majd, és ő a 99 százalékot fogja szolgálni az egy százaléknyi kiváltságossal szemben – mondta Kocsis-Cake Olivio.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában hangsúlyozta: a demokrácia lényege, hogy a magyar miniszterelnököt a magyar emberek választják meg, aki így a magyar emberek alkalmazottja.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén. 

– A magyar miniszterelnököt nem a brüsszeli elit, nem a posztkommunista oligarchák és nem is Soros György és társasága választják meg. Lehet, hogy ez önöknek jobban tetszene, de a demokrácia és a szuverenitás nem erről szól – mondta Orbán Balázs. Megjegyezte: az emberek bizalmából választásokon kell nyerni, ebben az elmúlt tíz évben a baloldal nem nagyon jeleskedett, remélhetőleg ez így is marad.

Orbán Balázs hangsúlyozta: nem véletlenül tartják úgy nagyon sokan, hogy a baloldalon 99 százalék Gyurcsány és egy százalék Karácsony Gergely az arány. Az ellenzék által előterjesztett javaslatok ugyanis mind-mind adóemelésről, a családok juttatásainak a megvágásról, azaz a 2010 előtti kormányzásról szólnak.

– Önök hiába mondják azt, hogy megváltoztak , ez nem igaz. A baloldalon 99 százalékban továbbra is Gyurcsány Ferenc határozza meg a politikát – mondta az államtitkár.

 

Rétvári Bence: Önök elvették, mi visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat

– Nemcsak a vállalkozókat, hanem bennünket is megviselt a járvány – kezdte napirend előtti felszólalását Harangozó Tamás (MSZP). A szocialista politikus „cinikusnak, hazugnak és korruptnak” nevezte a kormányt. – Maga a miniszterelnök és a bérből élők között az a különbség, hogy az előbbi dönthet a keresetekről, a másik legfeljebb elszenvedheti – hangoztatta Harangozó Tamás, aki úgy vélte, a kormány „nem adott száz százalékos táppénzt, nem adott bértámogatást, nem biztosította a kontaktkutatást” – Azt szeretném, ha Karácsony Gergelyben bíznának – zárta felszólalását a baloldali képviselő.

– Önök pontosan válságkezelésre hivatkozva vették el a 13. havi nyugdíjat, mi pedig pont, hogy visszaadjuk

– válaszolta Rétvári Bence államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a baloldal a válság idején mentősöktől, rendőröktől és a többi közalkalmazotti dolgozóktól az egyhavi bérüket is elvették.

– Önök miért nem szavazták meg a hitelmoratórium bevezetését? Mégis kinek segítenének, ha a cégek társasági adóját 10-ről 19 százalékra emelnék?

– tette fel a költői kérdést az államtitkár, utalva Karácsony Gergely javaslatára. Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali kormányzás idején, azaz 2010 előtt 15 ezer pedagógust bocsátottak el. – A válság ellenére az egészségügyre, a szociális ellátásra és a közoktatásra is jóval több pénz jut, mint a baloldal idején, a rászorulóknak pedig két és félszer annyi támogatást biztosítunk, mint az Önök kormányzása alatt – mutatott rá Rétvári Bence.

 

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagok:

Orbán Viktor: Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is

Ifj. Lomnici Zoltán: Politikai értelemben bűnt követ el a baloldal

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!