2020. április 2.,
csütörtök, Áron napja

Ingyen használta a bowling pályát az ózdi polgármester

Hír TV

2020. január 10., péntek 12:30

Ingyen bowling Ózdon. Nemcsak a város uszodáját használta saját célra a jobbikos polgármester: Janiczak Dávid 2015-ben az önkormányzat tulajdonában lévő bowling pályán szórakozott barátaival. Az intézmény akkori vezetője másnap a gépnaplóból tudta meg, hogy még jóval záróra után is használták a pályákat. A hajnali 3-ig tartó bulin úgy tudjuk ott volt a Jobbik országos vezetésének egy része is.

A létesítmény kilenc órakor zár. 2015 februárjában a város jobbikos polgármestere is itt szórakozott társaival, de rájuk nem vonatkozott a hivatalos nyitvatartás. Az intézményegység akkori vezetője másnap a gépnaplóból tudta meg, hogy még jóval záróra után is használták a pályákat.

Galanics Ferenc, korábbi intézményvezető szerint a 10-12 fős társaság a Jobbik országos vezetésének egy része volt, akik fél nyolctól csaknem hajnali háromig szórakoztak a sportlétesítményben. Az esetről jegyzőkönyv is készült, amelyből az is kiderül, hogy a dolgozók nem merték időben bezárni a pályát, mert féltették az állásukat.

Janiczak Dávidról pár napja derült ki, hogy január 5-én kizárólagos használatra kibérelte az ózdi Thermárium és Tanuszodát, emiatt a vendégeknek korábban kellett távozniuk. Míg azért húszezer forintot fizetett a polgármester, öt éve a bowling pályát ingyen vette igénybe társaságával.

Hír TV