2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Belföld

Indul az állami lakásfelújítási program + videó

Növekszik az érdeklődés a falazati, valamint a födém szigetelőanyagok iránt. Az építőanyag kereskedők azt mondják: ez már egyértelműen jelzi, hogy sikeres lesz az új, államilag támogatott lakásfelújítási program. Az energetikai korszerűsítésre felvehető hatmillió forintos hitelnek nem lesznek költségei, és lakóhelytől függően akár három és félmillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphat az igénylő.

  • Indul az állami lakásfelújítási program + videó

Az utóbbi években egyre többen érdeklődtek Acsán ingatlan után, ám a falu nagy részén jóval 1990 előtt épültek a házak.

Településünkön lévő házak többnyire már az 1970-es évek elején, vagy a 80-as évekig bezárólag épültek, és nagyon sok olyan ingatlan van, ahol azért az idős korosztály még jelen van. - mondta Acsa polgármestere, Zemen Szilvia. 

A júniustól induló, az önrésszel és a kamattámogatott hitellel együtt legfeljebb 7 millió forintos állami lakásfelújítási programból ezek az ingatlanok is felújíthatók, de azok is jól járnak, akik korábban vásároltak házat, de a korszerűsítésre már nem jutott pénzük.

Nekik nagyon nagy segítség minden millió, minden 5 millió forint, amit segítségként kaphatnak az új otthon megteremtéséhez, ezért fontos az energetikai korszerűsítési program is. - fogalmazott Rétvári Bence, országgyűlési képviselő.

Az építőanyag kereskedők azt mondják: bár a program még el sem indult, hatása már érezhető, az utóbbi hetekben ugyanis megnőtt az érdeklődés a szigetelőanyagok iránt.

Egyaránt jól jött az építőanyag kereskedőknek, illetve a felújítani vágyóknak is ez az államilag támogatott hitel. Hiszen itt a jó idő, ez a legalkalmasabb időszak az építkezések, felújítások kivitelezésére. Mi készen állunk kiszolgálni az igényeket. - nyilatkozta Pusztai Tamás, építőanyag kereskedő.

A júniustól induló programban felvehető hatmillió forintos hitelből elvégzett munkák után legalább 30 százalékkal csökkennie kell az ingatlan energiafelhasználásának. Viszont a hitelnek nem lesznek költségei, és lakóhelytől függően akár három és félmillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphat az igénylő a kamattámogatásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!