2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

"Igazságtalan": két és félszeresére nőtt a kommunális adó

Januártól két és félszeresére nőtt a kommunális adó a Somogy megyei Bodrogon. A tavalyi 12 ezer helyett idén 30 ezer forintot kell ingatlanonként fizetni. Az emelés oka, hogy a szemétszállításért külön kell fizetni, ami portánként évente 24 ezer forint.

Január elsejétől kell fizetni Bodrogon szemétszállítási díjat. A szolgáltató hetente 468 forintot számláz. A faluban élők szerint ez igazságtalan, hiszen a 120 literes kuka a komposztálás, szelektív gyűjtés miatt csak ritkán telik meg.

A településen a szemétszállítás eddig a kommunális adó része volt, ingatlanonként évente 12 ezer forintot kellett fizetni. Januártól csak a szemétszállítás 24 ezer forintba kerül.

Bodrog polgármestere szerint nem tudtak mást tenni, mert ilyen célra az államtól ezután kevesebb pénzt kapnak.

„Eddig az önkormányzat fizette a szemétszállítást minden ingatlan után – mondta Sütő Ervinné. – De muszáj volt változtatnunk, mert a finanszírozás  az önkormányzatoknak lett a feladata, és államtól a pénzt bizonyos feladatokra kapjuk, ugyanis már nem tudja ezután átvállalni a lakosságtól" – tette hozzá a polgármester.

A helyiek azt tervezik, jogszabály módosítást kezdeményeznek a szerintük igazságtalanul magas szállítási díjak megváltoztatása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: Közeleg a Most vagy soha! premierje + videó

Svenk: Közeleg a Most vagy soha! premierje + videó

Március 14-én robban be a mozikba az év legjobban várt történelmi kalandfilmje, egy új animációs film szintén premierre vár. Ismét a legizgalmasabb híreket hozta el a Svenk stábja. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna szombaton közösségi oldalán reagált arra, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette, óriásplakát-kampányt indít, Gyurcsányék molinóin a miniszterelnök látható, előtte pedig nagy betűkkel azt írta a DK kampányosztálya: Isten? Haza? Pedofília!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!