2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

"Igazságtalan": két és félszeresére nőtt a kommunális adó

Januártól két és félszeresére nőtt a kommunális adó a Somogy megyei Bodrogon. A tavalyi 12 ezer helyett idén 30 ezer forintot kell ingatlanonként fizetni. Az emelés oka, hogy a szemétszállításért külön kell fizetni, ami portánként évente 24 ezer forint.

Január elsejétől kell fizetni Bodrogon szemétszállítási díjat. A szolgáltató hetente 468 forintot számláz. A faluban élők szerint ez igazságtalan, hiszen a 120 literes kuka a komposztálás, szelektív gyűjtés miatt csak ritkán telik meg.

A településen a szemétszállítás eddig a kommunális adó része volt, ingatlanonként évente 12 ezer forintot kellett fizetni. Januártól csak a szemétszállítás 24 ezer forintba kerül.

Bodrog polgármestere szerint nem tudtak mást tenni, mert ilyen célra az államtól ezután kevesebb pénzt kapnak.

„Eddig az önkormányzat fizette a szemétszállítást minden ingatlan után – mondta Sütő Ervinné. – De muszáj volt változtatnunk, mert a finanszírozás  az önkormányzatoknak lett a feladata, és államtól a pénzt bizonyos feladatokra kapjuk, ugyanis már nem tudja ezután átvállalni a lakosságtól" – tette hozzá a polgármester.

A helyiek azt tervezik, jogszabály módosítást kezdeményeznek a szerintük igazságtalanul magas szállítási díjak megváltoztatása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszeli bevándorlási politika

Menczer Tamás Facebook-videójában hangsúlyozta, hogy míg Brüsszel és Soros György értékként tekint a migrációra, addig Magyarország megállítani akarja azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!