2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Ifj. Lomnici: Goodfriend nem bújhat mentessége mögé

Egy diplomáciai mentességgel rendelkező diplomata ellen is lefolytatható nyomozás egy 1973-as külön jogszabály értelmében – állítja a Civil Összefogás Fórum szóvivője.

Ifjabb Lomnici Zoltán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: ilyen esetben a nyomozó hatóság, illetve a bíróság felfüggeszti az eljárást, és állásfoglalást kér az igazságügyi minisztertől, illetve az ügyészségtől mint felettes szervtől az ügy folytatásáról.

– A büntetőjogi kódex mindenkire vonatkozik, és csak egy példát hadd mondjak, amikor egy horvát diplomata gázolt villamos síneken, lemondott a mentelmi jogáról, tehát nem kötelező a diplomáciai mentesség mögé bújni, és egyébként teljesen természetes, hogy az, amit mond ezzel kapcsolatban az ideiglenes ügyvivő úr, bár demagógiának tűnik, de mégis igaz, a büntetőjogi mentesség égisze alatt akár embert is ölhetne egy diplomata, és vele szemben sem lehetne fellépni. Fel lehet lépni, az egy más kérdés, hogy esetleg a küldő állam – nem a fogadó állam – folytatja le az eljárást, de valakinek meg kell kezdeni – mondta Ifjabb Lomnici Zoltán.

Tekintse meg a CÖF szóvivőjével készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!