2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Idén is felajánlható az 1 százalék a fiatal tehetségeknek

Idén is fel lehet ajánlani a személyi jövedelemadó 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Programra, a kormány pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – az így összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészíti majd ki az idei keretet. Az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a fiatal tehetségek egyszerre szolgálják a jelent és a jövőt.

  • Idén is felajánlható az 1 százalék a fiatal tehetségeknek

A robot annak megfelelően mozog, hogy ez a robot milyen információkat küld át neki

A saját maga épített és programozott távirányítású robotot mutatja be Ónodi Henrietta, a Nemzeti Tehetség Program korábbi ösztöndíjasa.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke ismertette, hogy az elmúlt években 350 ezren ajánlották fel adójuk 1 százalékát.

„Egy-egy állampolgári felajánlás az egy-egy diáknak, tanulónak, gyereknek, fiatalnak támogatását jelenti képletesen. Természetesen egy-egy diáknak, egy-egy tanulónak más-más segítségre, más-más támogatásra lesz szüksége, hiszen nem egyformák a gyerekek” – mondta Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke.

A Nemzeti Tehetség Programra felajánlott összeget a kormány a korábbi évekhez hasonlóan az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészíti majd ki. Az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár közölte: a fiatal tehetségek egyszerre szolgálják a jelent és a jövőt, éppen ezért fontos, hogy felfedezzék őket.

„2009-ben a program indulásakor kicsit több, mint 500 millió forint állt a rendelkezésünkre – nyilatkozta Illés Boglárka. – Most már elmondhatjuk, hogy több, mint 3 milliárddal tudjuk támogatni a tehetségeket abban, hogy azonosíthassák, kibontakoztathassák a tehetségüket.  Amikor a program elindult, akkor négy pályázati kiírás volt. Most már több mint 46 pályázati kiírás, és pályázati kategóriában tudnak jelentkezni.”

Illés Boglárka hozzátette, hogy a tehetséges fiatalok támogatásával a program a nemzet jövőjét alapozza meg.

A személyi jövedelemadó 1 százalékát a 1823-as technikai számon lehet felajánlani, tavaly így több mint 1,4 milliárd forint gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!