2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Idén is a kék lobogó jelzi a kiváló minőséget

Idén is kék színű zászlóval díjazták a kiváló strandokat és kikötőket. A lobogót balatoni és velencei-tavi strandok is kitűzhették.

Az alsóörsi strand bejáratára 12. alkalommal került fel a kiváló fürdőhelyet jelző kék színű lobogó. „Alsóörs mindig elnyerte a Kék hullám zászlót. Volt, amikor fokozatok is voltak, tavaly a legmagasabb, 3 csillagos fokozatot vehettük át” – mondta a Hír TV-nek Hebling Zsolt polgármester.

Ebben az évben a zsűri megközelítőleg egyforma színvonalúnak ítélte a strandokat, ezért nem osztottak csillagokat. A Balatoni Szövetség – bevonva az ÁNTSZ-t és a civil szervezeteket – szigorú pontrendszer alapján osztályozta a fürdőhelyeket. „A Kék hullám zászló minősíti a strandok színvonalát és évtizedes hagyománya van, mert körülbelül 10 éve minősítjük aszerint, hogy milyen színvonalúak a strandok” – közölte Sárközi Árpád, a Balatoni Szövetség tagja.

A pontrendszer 40-45 tényezőt vesz figyelembe. Értékelik többek között a víz minőségét, a partszakasz ápoltságát, a kiszolgáló helyiségek színvonalát és azt is, hogy mennyire családbarát a fürdőhely. Balatonfüred két városi strandja eddig minden évben elnyerte a minősítést. „Természetesen odafigyelünk a vendégek szabadidős lehetőségeire is. Említhetném itt a játszótereket a strandokon, aztán a különböző olyan lehetőségeket, mint a sportolás” – mondta Somogyi László, a Probio Zrt. igazgatója.

Nemcsak az épített környezet, a Balaton vizének minősége is kiváló Balatonfürednél, ezért remélik, hogy a hétvégi lokális vírusfertőzés nem riasztja el a vendégeket. „Balatonfüreden a rendelőintézetben semmivel sem jelentkezett több beteg, mint egy szokásos hétvégén és Balatonfüred strandjainak vízminősége kiváló. Szeretettel és nyugodt szívvel várunk minden ide látogatót” – nyilatkozta Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere.

A Kék hullám zászló többek között azt is jelzi, hogy az adott strandon működik elsősegélynyújtó és orvosi szolgálat, valamint fokozottan ügyelnek a közbiztonságra. Felmérések szerint főleg a külföldi vendégek veszik figyelembe a fürdőhelyválasztásnál a garanciát jelentő zászlókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!