2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Idén a Black Friday is más

Kevés vásárló és több internetes rendelés - ez jellemezte a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelző Black Friday-akciókat. Idén november 27-re esett ez a nap. Az adventi időszak előtti utolsó hétvégén általában hatalmas kedvezményekkel és akciókkal várják a vásárlókat, nem volt az másképp idén sem. Vásárlók azonban jóval kevesebben voltak az üzletekben.

  • Idén a Black Friday is más

Szinte teljesen üres ruhabolt - így még senki sem látta ezt a New York belvárosában található üzletet a Black Friday akciók napján. Általában gigantikus a tömeg, az emberek szó szerint egymás sarkára lépnek, miközben próbálnak megkaparintani egy-egy akciós ruhadarabot. Persze nem csak ruhákért képesek ölre menni a vásárlók, hanem a leárazott műszaki cikkekért is.

Egy-egy leárazott termékért ádáz harcot folytattak az emberek, majd a tömegből néhányan össze is verekednek az utolsó darabokon.

De idén ennek nyoma sincs az amerikai boltokban.

Helyette mindenki rendezetten, maszkban, a távolságot betartva áll sorba a bejáratnál. Az Egyesült Államok a világ legfertőzöttebb országa, a mintegy 62 millió ismert koronavírus-fertőzöttből 13 és fél millió amerikai, és meghaladta a 271 ezret a betegség szövődményei következtében elhunytak száma. Nem csoda, ha a vásárlók nem a hagyományos boltokat részesítik előnyben idén, hanem az online kereskedelmet. Az Amerikai Kiskereskedelmi szövetség azzal számol, hogy a netes eladások miatt 3-5 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom 2019 ugyanezen időszakához képest.

Szintén kevesen vannak ebben a berlini műszaki boltban. Volt, aki éppen azért jött vásárolni, mert úgy látta, nincs tömeg.

"Néztem a híradót és azt gondoltam magamban, sok üzlet nyitva, de kevesen mennek vásárolni, mert online rendelnek. ez veszélyezteti az eladók munkahelyeit. Szóval ezért döntöttünk úgy, hogy eljövünk inkább személyesen, ahelyett, hogy otthonról vásárolnánk"

- magyarázta egy berlini fiatal.

Az amerikaival ellentétben a német vásárlói költések a GFK piackutató intézet felmérése szerint csökkenni fognak.

A Black Friday-akciók Európában több országban is az online-kereskedelemre korlátozódtak - viszont, hogy a kormányok megmentsék a karácsonyi időszakot, több országban is engedélyezték az adventi időszakban a boltok nyitvatartását. Olaszországban és Nagy-Britanniában is fogadhatnak vásárlókat a hétvége után a nem létfontosságú termékeket áruló üzletek.

Ahogyan Franciaországban is. Korábban, az elő-Fekete Péntek idején azonban botrányt okozott, hogy az Amazon internetes kereskedelmi cég rádión hirdette internetes szolgáltatását. A francia gazdasági minisztérium államtitkára megkérte a céget, hogy ne reklámozzon olyan időszakban, amikor 200 ezer francia üzletnek kellett bezárnia a koronavírus-járvány miatt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!