2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Hűtlen kezelés és hivatali vesztegetés gyanúja is felmerült V. Naszály Márta körül + videó

Ezt a Ruszwurm-botrányt vizsgáló bizottság eredményeivel kapcsolatban közölte az első kerület kormánypárti képviselője. Gulyás Gergely Kristóf hozzátette: a bizottság befejezte a munkáját, a jelentést a február 29-ei képviselőtestületi ülésen terjesztik be.

  • Hűtlen kezelés és hivatali vesztegetés gyanúja is felmerült V. Naszály Márta körül + videó

„Nem kértem védelmi pénzt se Szamos Miklóstól, se senki mástól. Szamos Miklós rágalmaz engem, be fogom perelni és meg fogom nyerni a pert" – így tagadta V. Naszályi Márta, a budapesti I. kerület baloldali polgármestere, hogy védelmi pénzt kért volna a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosától, amivel Szamos Miklós vádolta meg.

„Tulajdonképpen a választására kért pénzt. Arra, hogy megválasszák polgármesternek. Cserébe azt ígérte, hogy olyan szerződésmódosítást csinálunk, hogy engem innen ne lehessen még bűncselekménnyel sem kirúgni” – nyilatkozta a cukrászda tulajdonosa.

Az ügy tisztázására az érintett első kerület vizsgálóbizottságot állított fel, hogy kiderítsék, mi is történt valójában. A testület elnöke most arról számolt be, hogy több bűncselekmény gyanúja is fennállhat.

„Ezek a bűncselekmények a hivatali visszaélés, a hűtlen kezelés, a hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadása” – sorolta Gulyás Gergely Kristóf, a FIDESZ–KDNP I. kerületi önkormányzati képviselője.

A vizsgálóbizottság a jelentését a február 29-i képviselőtestületi ülésen terjeszti be, és egyúttal azt kéri a közgyűléstől, hogy az iratokat juttassák el az illetékes hatóságokhoz is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!