2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hunvald-per: hogyan jön a képbe az almalé? + Videó + Képgaléria

Az ügyvédek perbeszédeivel folytatódott a Hunvald-per tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyvédek védenceik ártatlanságát és az ügyészség állítólagos tévedéseit hangsúlyozták. Hunvald György várhatóan pénteken szólal fel utolsó szó jogán. Az elsőfokú ítéletet egy hónap múlva hirdethetik ki.

Egymás után indítványozták védencük felmentését az ügyvédek. A harmadrendű vádlott védője a bíróság helyett a választókra bízta volna az erzsébetvárosi ingatlanpanama megítélését. Kardos Péter, a pénzügyi bizottság akkori elnöke a vád szerint áron alul vett meg egy önkormányzati bérlakást, lányának pedig kiutaltak egyet. Az ügyvéd arra hivatkozott, hogy az okozott vagyonvesztést ügyfele megtérítette. Vitál István azt mondta: nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében állapítható meg Kardos Péter vétkessége. „A további, a vádiratban szereplő cselekményben a védőbeszédemben előadottakra tekintettel részben bűncselekmény, részben bizonyítékok hiányában kérem a felmentést” – tette hozzá.



Az értékbecsléseket készítő ingatlanszakértő védője először egy könyvből idézett: „A városok fejlődésre vannak ítélve. Minden arra mozdul, miközben olyankor ki is bicsaklik a pálya egyeneséből...”. Majd egy kiló alma és egy liter, kétszer annyiba kerülő almalé felmutatásával próbálta igazolni, hogy az ügyészség túlbecsülte az ingatlanok értékét. Zámbó Gyula, Kormos Lajos ügyvédje azt mondta: ha nagyon leegyszerűsíti a vád koncepcióját, akkor azt kell mondania, hogy az alma és az almalé ugyanannyit ér, pedig ő ma dupla annyiért vette az almalevet, mint az almát.



A büntetőügy névadója, Hunvald György, a VII. kerület korábbi szocialista polgármestere várhatóan pénteken szólal meg – az utolsó szó jogán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!