2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Belföld

Egyeztetés Gyöngyöspatán

Nem egyezkednek a romák Gyöngyöspatán és azzal fenyegetőztek, hogy lépéseket tesznek. A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a kormánynak zéró toleranciát kell érvényesítenie az iskolai erőszakkal szemben.

  • Egyeztetés Gyöngyöspatán

De amikor, és ezt még az ottani tanárok is meg tudják erősíteni, nem akarok itt a riportba nagyon belerondítani csúnya szavakkal, de így értjük meg, és így tud érvényesülni sajnos az ő vonaluk, hogy bizony folyosóra oda volt nagyvécézve, és bele volt állítva a repülő.

- erről beszéltek Gyöngyöspatai szülők Bayer Zsolt dokumentumfilmjében. Állításuk szerint a gyerekeket többször bántalmazták roma társaik az iskolában, de a tanítási időn kívül is.

A társadalom egészének az az érdeke, hogy Gyöngyöspatán oktatásban történjen a kompenzáció - erről már a köznevelésért felelős államtitkár beszélt, miután egyeztetett a település tantestületével.

Nem arról van szó részünkről, hogy egy pénzbeli kifizetést akarunk megspórolni, ezt korábban is elmondtam, akár nagyobb összegben is, nagyobb összeg értékében is készek vagyunk oktatás terén az érintetteknek a kompenzációjára, de ennek a hasznosulását szeretnénk biztosítva látni

-mondta Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára.

A kormánynak zéró toleranciát kell érvényesítenie az iskolai erőszakkal szemben - jelentette ki a térség országgyűlési képviselője. Horváth László elmondta, arra tesz javaslatot , hogy a visszaeső diákokat ki kell emelni a közösségből, és adott esetben a szülők felelősségét is vizsgálni kell. A képviselő kiemelte: az erőszak kivezetése az iskolából az első lépés afelé, hogy megállítsák azt a folyamatot, amelynek Gyöngyöspata a negatív iskolapéldája.

Táblákat feltartva várták a romák az egyeztetés résztvevőit a gyöngyöspatai művelődési ház előtt, ahol a rendőröknek kellett biztosítaniuk a rendet.

A térség fideszes országgyűlési képviselője végül megbeszélésre hívta a roma önkormányzat vezetőjét és az egyik érintett hölgyet. A csaknem fél óráig tartó tárgyalás azonban a romák szerint eredménytelenül zárult.

Szerintem beszélhetek mindenkinek a nevében, hogy az egész roma, aki itten megjelent máma, ezek nem egyezkednek senkivel. Nem, nem szeretnénk senkivel

- mondta Csemer Géza, Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

A romák ezután elvonultak, de azt mondták, lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy végül megkapják a bíróság által megítélt pénzt.

 

Tüntetés Gyöngyöspatán

A helyszínen van tudósítónk Tóth Benjamin.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!