2020. december 2.,
szerda, Melinda, Vivien napja

Horváth László: Látszik, hogy szükség van iskolaőrségre

2020. október 19., hétfő 19:11

Jól látszik, hogy szükség van az iskolaőrségre - így reagált Horváth László arra, hogy újabb tanárt vertek meg pénteken, ezúttal Kompolton. A pedagógus orrcsonttörést szenvedett, miután egy szülő bántalmazta. A miniszterelnöki megbízott kezdeményezte, hogy a település iskolájában is iskolaőr lásson el szolgálatot.

Több tucatnyi gyermek szeme láttára inzultálta egy szülő gyermeke tanárát a kompolti buszmegállóban. A nő végül több másik ember gyűrűjében odament a pedagógushoz és jól láthatóan arcon ütötte.

A pedagógus állítólag már húsz perce próbálta fegyelmezni a fiút, ám az hatástalan volt. A diák édesanyjaként nyilatkozó nő szerint a pofon következtében gyerekének bedagadt a szeme. Ezután kereste meg a tanárt, állítása szerint egyedül. Csakhogy a felvételen az látszik, hogy az asszony az ütést megelőzően sem volt egyedül, egy férfi is durván megfenyegette a pedagógust.

Az orrcsonttörést szenvedett pedagógus támadóit elfogták.

Horváth László szerint beigazolódott, hogy jó döntés volt létrehozni az iskolaőrséget. A miniszterelnöki megbízott elmondta, Kompolt eddig nem csatlakozott az iskolaőr-programhoz, de az eset után a településen is szükség lesz a szolgáltatásra.

Nem a kompolti eset volt az első, ahol pedagógust bántalmaztak. Január végén a nagykátai középiskolában lökdöste és leköpte tanárát egy diák, miközben a többiek arra biztatták, hogy üsse meg a pedagógust. Egy héttel később a mezőtúri iskolában ijesztgették, rángatták, végül papírral csapkodták a pedagógust a diákok. Győrben pedig egy tizenéves fiú késsel többször megszúrta oktatóját.

HírTV