2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Horváth: Jelentősen nőtt a transzplantációk száma

Jelentősen nőtt a transzplantációk száma Magyarországon, amióta hazánk csatlakozott az Eurotransplant hálózatához- jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár a Visegrádi négyek szervadományozás és a keresztdonáció lehetőségeiről szóló tanácskozása előtt. Horváth Ildikó kiemelte: a V4 együttműködés újabb lehetőségeket teremthet az élő donáció kérdésében.

  • Horváth: Jelentősen nőtt a transzplantációk száma

Sok hasonlóságot mutatnak a Visegrádi négyek országainak szervadományozási jogszabályai - hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.

Tavaly 505 szervátültetést végeztek Magyarországon, amelyek közül 119 esetben külföldről érkezett az életmentő szerv. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint jó lépésnek bizonyult Magyarország 2013-as csatlakozása az Eurotransplant hálózatához, hiszen ezáltal jelentősen nőtt a hazai transzplantációk száma.

A szakmai tanácskozáson a külföldi állampolgár Magyarországon bekövetkezett agyhalála esetére dolgoz ki a négy ország egy közös eljárásrendet. Emellett egy keresztdonációs együttműködést is kialakítanak, amely tovább növelheti az élődonoros átültetések számát.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Mindig mindenki hazudik, egyedül a hernyó beszél reggeltől estig színtiszta igazat – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!