2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Horváth Csaba szerint Karácsony Gergely az ő programját másolja

Programvita alakult ki a Horváth Csaba és Karácsony Gergely között. Az MSZP jelöltje azt állítja, hogy riválisainak, Zugló polgármesterének nincs saját programja és az övét másolja 90 százalékban. A Párbeszéd politikusa ezt cáfolja, Karácsony Gergely bejelentette: saját elképzeléseit programpontonként fogja a nyilvánosság elé tárni.

  • Horváth Csaba szerint Karácsony Gergely az ő programját másolja

Kész programmal érkezett a Hír TV stúdiójában kedden Horváth Csaba. Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint minél hamarabb le kell bonyolítani az előválasztást a baloldali jelöltek között.

„Minél tovább húzza az ellenzék a kiválasztási folyamatot, annál közelebb kerül a 2014-es, bohózatba illő jelöltcastinghoz, ahol a Fidesznek és Tarlósnak tényleg annyi dolga volt, hogy nevetgéljen és mondjuk kávézzon az ellenzéki bukdácsolás következtében. Most viszont időben történik meg a kezdet” – mondta Horváth Csaba.

Az MSZP volt főpolgármester-helyettes nemcsak a választóknak üzent, hanem vetélytársainak. Szerinte sem Puzsér Róbertnek, sem Karácsony Gergelynek nincs programja ahhoz, hogy esélyes kihívója legyen Tarlós Istvánnak. De azt helyesnek tartja, hogy Zugló polgármester az ő programját másolja.

„Karácsony Gergely nem rendelkezik saját programmal, ő olvasta, sőt idézi az én programomat, ami nagyon helyes, hisz egy közös politikai cél vezérel mindkettőnket. Budapestet jobbítani szeretné és ebben van egy radikális elképzelés, ami a szabad Budapestet irányozza elő” – tette hozzá Horváth Csaba.

Karácsony Gergelynek csütörtökön nemcsak az ellenfeleivel, hanem a létrával is meggyűlt a baja. A Párbeszéd politikusa azt tervezte, hogy a Polgármesteri Hivatal udvarán tartandó sajtótájékoztatójára a kerítésen átmászva érkezik meg, végül azonban letett erről a tervéről.

„Van ide belépőm, de van 1,3 millió ember akinek nincs és azt gondolom, hogy teljesen abszurd, hogy ez a tér le van zárva a budapestiek elől, és nem volt három évtized sem elég arra, hogy a város fölfogja, hogy kommunikálni kellene választókkal, például az épületein keresztül is. Kommunikál, megüzente, hogy mi a fontos. Nem szerettem volna a teljes magyar sajtó előtt kitörni a bokámat ezért úgy gondoltam, hogy más módon hívom fel erre a figyelmet” – mondta az ellenzéki politikus.

A Párbeszéd társelnöke később cáfolta, hogy neki ne lenne saját programja, de egyenlőre csak részletek hoz belőle nyilvánosságra. „Minden nap elmondok belőle egy elemet a következő 100 napban” – mondta.

Ennek első eleme, hogy a városháza parkolója helyén a Budapest új központi parkját hozná létre.

Közben Puzsér Róbert közösségi oldalán kritizálta Karácsony Gergely terveit, szerinte Zugló polgármestere nem programot ad, hanem szabadkártyát kér a semmittevésre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!