2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Horváth Csaba elismerte, nem költöttek a 3-as metró felújítására

Elismerte a volt szocialista főpolgármester-helyettes, hogy nem költöttek a 3-as metró felújítására a Demszky-korszakban.

Elismerte a volt szocialista főpolgármester-helyettes, hogy nem költöttek a 3-as metró felújítására a Demszky-korszakban. Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője ennek ellenére a jelenlegi városvezetést okolja azért, hogy nem kezdték meg 2010 után rögtön a munkálatokat a vonalon. Az MSZP budapesti frakcióvezetője azt mondta, aláírásgyűjtésbe kezdenek a 3-as metró felújításáért. Szerintük ugyanis a BKV esetleges állami kézbe vétele nem oldja meg a műszaki problémákat, ezért nem is támogatják azt. „Semmi akadálya nem lett volna, hogy 2011-ben megkezdődjön a 3-as metró felújítása, ezt garanciákkal tudom állítani… Ha 2010 őszén átvették, 2011-ben már megkezdhették volna a munkálatokat egészen odáig, hogy vasúthatósági engedélyekkel is rendelkezett a beruházás” – mondta Horváth Csaba.

Tarlós: Hallgatnia kellene az MSZP-nek

Tarlós István szerint az MSZP-nek inkább hallgatnia kellene a hármas metró ügyében. A főpolgármester közleményében azt írta: a szocialista vezetés 20 éven keresztül még problémafeltárás szintjén sem foglalkozott a kék metróval, most viszont hasznot szeretnének húzni belőle. A főpolgármester kiemelte: a Demszky-korszak egy elszegényedett és eladósodott BKV-t és egy lerongyolódott M3-as metrót hagyott örökségül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!