2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

StartStop 12:30

Belföld

Horváth Csaba bizalma rendíthetetlen a Jobbikban

Nem kell lemondania Sneider Tamásnak a Jobbik éléről az esküvői videója után, egyik párttársa szerint. A szocialisták továbbra is együttműködnének a párttal az önkormányzati választáson.

Nem kell lemondania Sneider Tamásnak a Jobbik éléről az esküvői videója miatt – a párt fővárosi képviselője szerint. Tokody Marcell azt mondta, gyomorforgatónak tartja, hogy a sajtó egy családi eseményről készült videót félreértelmez.

Vasárnap hozta nyilvánosságra a Hír TV azt a felvételt, amely Sneider Tamás esküvőjén készült. A 3 évvel ezelőtti videón látszódik, hogy a Jobbik elnökének felesége, a pártnak dolgozó jogász, kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak.

„Ez egy lagziban készült felvétel, amin egyebek mellett ezt a Barbie babára emlékeztető kézmozdulatot is alkalmazta a hölgy, nyilván Barbie babának sem képzelte magát, ahogy gyakorló nácinak sem. Ez egy lagziban készült felvétel, szerintem nincs ember, akiről ne lehetne bármilyen belemagyarázós vagy kellemetlen felvételt készíteni, bármilyen laza, oldott hangvételű pillanatban” – nyilatkozta a Jobbik fővárosi képviselője.

Az MSZP fővárosi képviselője szerint nem kell elhatárolódni a Jobbiktól. Horváth Csaba szerint pár hónapja megváltozott a párt politikája, ezért folytatni kell az együttműködést a korábbi ügyeik ellenére is.

– Tavaly november óta új helyzet van a Jobbik részéről. Ők elváltak attól a radikális irányzattól és attól a radikális politikától is, amelyekkel nem tudtam egyetérteni, azonosulni. Tavaly november óta a Jobbik egy demokratikus ellenzéki konzervatív pártként viselkedik, és nincs okom, hogy erről egy más képet alakítsak ki. Önnek is azt tudom válaszolni, hogy ma több dolog köt össze bennünket a Jobbikkal, mint ami elválaszt a NER-től.
– A felvételek ellenére mondja ezt?
– Ezek egy több éves felvételek, a Jobbik új időszámítást nyitott a számomra tavaly novemberben – nyilatkozta Horváth Csaba.

Sneider korábbi ügyei nem akadály 

Nem akadályozzák meg az ellenzéki összefogást a Jobbik elnökének korábbi ügyei – legalábbis a DK szerint. Gréczy Zsolt azt mondta: fontosabb, hogy az önkormányzati választásra közös jelölteket találjanak a Fidesz ellen. „A Jobbikkal, mint párttal nem napi gyakorlat az együttműködés, természetesen. Arról van szó, hogy az önkormányzati választáson találjunk olyan jelölteket, akik le tudják győzni a Fideszt. Ez független attól, hogy a Jobbikban milyen esetleges belső küzdelmek zajlanak, azt a Jobbik majd hordja ki, oldja meg, rendezze le magában. Az, hogy Battonyán, vagy Nemesmedvesen ki lesz a kihívója a Fidesznek, és lehetőleg győzze is le, az ezt nem fogja befolyásolni” – nyilatkozta Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő.

Az LMP elhatárolódik a Jobbik szélsőséges megnyilvánulásaitól, de képviselőjük szerint ez nem befolyásolja a további együttműködést.

Kizárt az együttműködés a Jobbik-elnökkel

A Jobbiknak sok mindent tisztáznia kell a múltjából, hogy bármilyen egyeztetés létrejöhessen a Liberálisokkal az őszi önkormányzati választások idején, Sermer Ádám szerint. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ugyanakkor kiemelte: Sneider Tamással a botrányai után biztosan nem fognak együttműködni.

„Hogyha Sneider Tamással kellene bármilyen együttműködésről beszélni, az nyilván kizárt lenne. Az, hogy a mögötte álló szervezet hogyan fog viszonyulni Sneider úrhoz, azt pedig majd eldöntheti, hogy akár a későbbiekben lehet-e egyáltalán beszélni a Jobbikkal kapcsolatban, mint potenciális együttműködő félként. Mondom még egyszer, a Jobbiknak nagyon sok mindent kellene tisztába tennie, nagyon sok mindenért kellene elnézést kérni, bocsánatot kérni, nagyon sok mindentől kellene elhatárolódnia a saját múltjából nagyon markánsan és nagyon egyértelműen” – nyilatkozta Sermer Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tíz százalék

Bayer Zsolt publicisztikája a Magyar Nemzetben. 2021. november 27.

Orbán Viktor bejelentette, ekkor jön a gyerekek vakcinája

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint megbízható és biztonságos oltóanyag érkezik az 5 és 12 év közötti gyerekek számára. 2021. november 27.

Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel is utazási megállapodást kötött Magyarország

Jövő héttől Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is karantén, illetve tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyar állampolgárok. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!