2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Horváth Aladár a Jobbikot látja a Fideszben + Videó

A Jobbikkal azonosította a kormány politikáját egy vitafórumon Horváth Aladár roma polgárjogi politikus. Horváth szerint a kabinet a Horthy- és Trianon-kultusz erősítésével, valamint a közmunkaprogrammal Mussolini politikájához hasonlót követ. Az egyik roma internetes csoport szervezője rabszolgatartásnak nevezte a közmunkaprogramot.

A Roma Cafe elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen az SZDSZ egykori parlamenti képviselője egyenlőségjelet tett a Jobbik és a Fidesz politikája közé

Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért Egyesület elnöke elmondta: először a Jobbik vetette fel a büntethetőségi korhatár leszállítását 12 évre, utána a KDNP-nél is szóba került. Véleménye szerint idetartozik a kötelező iskolai korhatár leszállítása is, itt egy picit megfordult a szereposztás, mert a Fidesz 15 évet mondott, a Jobbik 17-et. Ebből lett 16 – tette hozzá Horváth.

A közmunkaprogramot a beszélgetés egyik résztvevője modern kori rabszolgatartásnak minősítette.

„Iskolázatlan helyi hatalomkiszolgálók vezényelik az iskolázott cigány fiatalokat az utcán kapirgálni. Nem tudok mást mondani, kapirgálni. (...) Igazi rabszolgatartás zajlik!” – mondata el Bari Judit, az Ide Tartozunk! csoport szervezője.

Az Ide Tartozunk! csoportnak az sem tetszik, hogy az igazságügyi miniszter szakmai magyarázatot várt a Cozma-gyilkosság jogerős ítéletére a Kúria elnökétől.

A jobbközép irányultságú, de a kormánnyal szemben időnként kritikus Mandiner.hu internetes portál főszerkesztője a vitafórumon mesterséges feszültségkeltésről beszélt. Példaként említette Pesty László Cigányúton című dokumentumfilmjét, amelyet egyes balliberális csoportok előítéletesnek és kirekesztőnek neveztek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!