2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Belföld

Hoppál: Gyurcsány és DK a brüsszeli bevándorláspolitika elkötelezettje

Pécsen folytatódott a Demokratikus Koalíció ellenállás elnevezésű országos tüntetéssorozata. Budapest, Szeged, Győr és Miskolc után ez volt a megmozdulás ötödik állomása. A város kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a DK elnöke a brüsszeli bevándorláspolitika elkötelezettje, aki a hazai ellenzék vezetője szeretne lenni.

  • Hoppál: Gyurcsány és DK a brüsszeli bevándorláspolitika elkötelezettje

Gyurcsány Ferenc beszédében arra biztatta a mintegy háromszáz fős hallgatóságát, hogy merjenek szembeszállni a jelenlegi kormánnyal, ő ugyanis úgy látja, békés parlamenti eszközökkel nem lehet leváltani őket. Szerinte akár még idén bekövetkezhet az a szikra, mely az utcán söpri el a Fideszt. Megismételte azt, amit már korábban is mondott: nem ért egyet azzal, hogy a határon túl nem uniós országban élők szavazati jogot kapjanak.

„Mi azok közé tartozunk, akik nem félnek attól, hogy erős Európát akarunk és Európai Egyesült Államokról beszélünk. Nem azért, mert nem vagyunk magyarok. Nem azért. Miért félteném a magyarságomat attól, hogy együtt intézzük ennek a földrésznek a sorsát németekkel, olaszokkal, franciákkal. Őszintén szólva úgy látom, ha körbe nézek Európában, hogy Európában sokkal több tisztességes politikus van, mint a magyar kormányban” – mondta a DK elnöke.

„Aggodalommal figyeljük Gyurcsány Ferenc egyre erősödő bevándorláspárti politikáját” – reagált Hoppál Péter, Pécs kormánypárti országgyűlési képviselője, aki szerint Gyurcsány az ellenzék vezérének szerepét szeretné betölteni. Hoppál Péter úgy látja a DK elnöke híve a határkerítés lebontásának, és támogatja a kvóták szerinti elosztást. Egyetért azzal is, hogy a határőrizetet elvegyék a nemzetállamoktól. Mindezek ellentmondanak Magyarország érdekeinek.

„Gyurcsány Ferencék politikája, egyre erőteljesebben a brüsszeli bevándorláspolitikát követi. Úgy is fogalmazhatok, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika legkeményebb magyarországi támogatója napjainkban Gyurcsány és pártja a Demokratikus Koalíció. Az Európa Parlamentben ugyanis azt tapasztaljuk, hogy minden olyan tematikájú indítványt, ami a bevándorlás támogatásáról szól, azonnal megszavaznak” – tette hozzá Hoppál Péter.

A kormánypárti politikus arról is beszélt, a bevándorlás több Pécs nagyságú nyugat-európai várost tett tönkre. A baranyai megyeszékhely lakói azonban nem szeretnének az ő sorsukra jutni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!