2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:25

Belföld

Holokauszt-emlékpark épül

Holokauszt-emlékpark épül május végére Mosonmagyaróváron. A mosoni zsidó temető bejárata elé tervezik a parkot, ahol helyet kap egy emlékmű is, amelynek fő elemei a Dávid-csillag és a tízparancsolat két kőtáblája lesznek.

70 évvel ezelőtt 600 zsidót deportáltak Mosonmagyaróvárról. Az épülő emlékmű és park azt szimbolizálja majd, hogy a félmillió magyar állampolgár halálát jelentő holokauszt nem zsidó belügy – mondta Ligeti László, a város hitközösségének elnöke. „Az emlékmű egy hatágú csillag, benne két mózesi kőtáblával. Egyik oldalán a tízparancsolattal, amelyben benne van a ne ölj, ne lopj, a másik felén az áldozatok névsora. Ez maga az emlékmű formája. Körülötte egy közösségi parkot szeretnénk létrehozni” – tette hozzá Ligeti László.

Heisler András a holokauszt oktatásáról is egyeztetett Nagy István polgármesterre. A Mazsihisz elnöke szerint helyi ügyekben sokkal könnyebb megtalálni a közös hangot. A zsidó temető mellett lesz az emlékpark, amelynek kialakításában a Mosonmagyaróvári Önkormányzat is segít.

14 és fél milliós költségből hatmillió forintot pályázaton már megnyert a hitközösség, a többit közadakozásból szeretné előteremteni. Az emlékmű és park várhatóan május végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

A tüntetésen felszólalt többek között Karácsony Gergely, Tompos Márton, Cseh Katalin, Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, Petrovszka Viktória, az Egység Ukrán Egyesület elnöke és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!