2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Holokauszt-emlékpark épül

Holokauszt-emlékpark épül május végére Mosonmagyaróváron. A mosoni zsidó temető bejárata elé tervezik a parkot, ahol helyet kap egy emlékmű is, amelynek fő elemei a Dávid-csillag és a tízparancsolat két kőtáblája lesznek.

70 évvel ezelőtt 600 zsidót deportáltak Mosonmagyaróvárról. Az épülő emlékmű és park azt szimbolizálja majd, hogy a félmillió magyar állampolgár halálát jelentő holokauszt nem zsidó belügy – mondta Ligeti László, a város hitközösségének elnöke. „Az emlékmű egy hatágú csillag, benne két mózesi kőtáblával. Egyik oldalán a tízparancsolattal, amelyben benne van a ne ölj, ne lopj, a másik felén az áldozatok névsora. Ez maga az emlékmű formája. Körülötte egy közösségi parkot szeretnénk létrehozni” – tette hozzá Ligeti László.

Heisler András a holokauszt oktatásáról is egyeztetett Nagy István polgármesterre. A Mazsihisz elnöke szerint helyi ügyekben sokkal könnyebb megtalálni a közös hangot. A zsidó temető mellett lesz az emlékpark, amelynek kialakításában a Mosonmagyaróvári Önkormányzat is segít.

14 és fél milliós költségből hatmillió forintot pályázaton már megnyert a hitközösség, a többit közadakozásból szeretné előteremteni. Az emlékmű és park várhatóan május végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!