2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Hollik: Karácsony végre tartsa be a törvényeket

Hír TV

2020. április 25., szombat 13:06, frissítve: szombat 15:11

Karácsony Gergely biztosítsa az orvosi jelenlétet a Pesti úti idősek otthonában - erre szólította fel a főpolgármestert a Fidesz. Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: Karácsony Gergely nem tesz eleget törvényi kötelességének. Eközben tovább folyik az idősotthonok fertőtlenítése országszerte, a munkát a honvédség végzi.

Katonák fertőtlenítették a Pesti úti idősek otthonát. Nem csak ebben az intézményben jelent meg a honvédség, minden időseket ellátó szociális intézményt fertőtlenítenek az országban, kezdve azokkal, ahol már regisztráltak koronavírusos beteget.

A mintegy 500 embert ellátó fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában 287-en fertőződtek meg koronavírussal és már 29-en meghaltak. Az eddigi vizsgálatok több hiányosságot is feltártak az intézményben.

Legalább egy hétig nem volt orvos a Pesti Úti Idősek otthonában a koronavírus-járvány kezdetén - erről korábban az országos tisztifőorvos beszélt. Azóta a fővárosi Kormányhivatal többször is szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott, de orvost egyszer sem találtak az intézményben.

Legyen végre orvos a Pesti úti idősek otthonában. Erre szólította fel a főpolgármestert a Fidesz.

"Arra szeretnénk felszólítani Karácsony Gergelyt, hogy mint fenntartó végre tartsa be a törvényeket ezek a törvények előírják hogy fenntartónak biztosítania kell egy ekkora intézményben a folyamatos orvosi jelenlétet tehát mint fenntartó Budapest fővárosa végre tartsa be a törvényeket és biztosítsa az orvosi jelenlétet az erre szeretnék őt felszólítani emberi életek múlnak ezen, mert azt gondoljuk hogy a főpolgármester úrnak most nem dokumentumokat kellene nyilvánosságra hozni nem Facebook posztokat kellene ez ügyben írni hanem végre cselekedni kellene."

- jegyezte meg Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Szombaton reggel járványügyi szakemberek jelentek meg Szegeden, a Csongrád megyei Napsugár Otthon egyik intézményében is, ugyanis három koronvírusos beteget találtak az épületben - jelentette tudósítónk.

"Csongrád megyében is több idősek otthonában a fertőtlenítés folyamatos, ott egyikben sem találtak fertőzötteket, jelen pillanatban arról tudunk, hogy ebben az intézményben három fertőzött van."

- mondta Révész Zsolt, a Hír TV tudósítója.

Az idősotthonok országos átfogó ellenőrzésének eredményéről várhatóan jövő hét végén számol be az országos tisztifőorvos.

Hír TV