2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hollik: Karácsony végre tartsa be a törvényeket

Karácsony Gergely biztosítsa az orvosi jelenlétet a Pesti úti idősek otthonában - erre szólította fel a főpolgármestert a Fidesz. Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: Karácsony Gergely nem tesz eleget törvényi kötelességének. Eközben tovább folyik az idősotthonok fertőtlenítése országszerte, a munkát a honvédség végzi.

  • Hollik: Karácsony végre tartsa be a törvényeket

Katonák fertőtlenítették a Pesti úti idősek otthonát. Nem csak ebben az intézményben jelent meg a honvédség, minden időseket ellátó szociális intézményt fertőtlenítenek az országban, kezdve azokkal, ahol már regisztráltak koronavírusos beteget.

A mintegy 500 embert ellátó fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában 287-en fertőződtek meg koronavírussal és már 29-en meghaltak. Az eddigi vizsgálatok több hiányosságot is feltártak az intézményben.

Legalább egy hétig nem volt orvos a Pesti Úti Idősek otthonában a koronavírus-járvány kezdetén - erről korábban az országos tisztifőorvos beszélt. Azóta a fővárosi Kormányhivatal többször is szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott, de orvost egyszer sem találtak az intézményben.

Legyen végre orvos a Pesti úti idősek otthonában. Erre szólította fel a főpolgármestert a Fidesz.

"Arra szeretnénk felszólítani Karácsony Gergelyt, hogy mint fenntartó végre tartsa be a törvényeket ezek a törvények előírják hogy fenntartónak biztosítania kell egy ekkora intézményben a folyamatos orvosi jelenlétet tehát mint fenntartó Budapest fővárosa végre tartsa be a törvényeket és biztosítsa az orvosi jelenlétet az erre szeretnék őt felszólítani emberi életek múlnak ezen, mert azt gondoljuk hogy a főpolgármester úrnak most nem dokumentumokat kellene nyilvánosságra hozni nem Facebook posztokat kellene ez ügyben írni hanem végre cselekedni kellene."

- jegyezte meg Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Szombaton reggel járványügyi szakemberek jelentek meg Szegeden, a Csongrád megyei Napsugár Otthon egyik intézményében is, ugyanis három koronvírusos beteget találtak az épületben - jelentette tudósítónk.

"Csongrád megyében is több idősek otthonában a fertőtlenítés folyamatos, ott egyikben sem találtak fertőzötteket, jelen pillanatban arról tudunk, hogy ebben az intézményben három fertőzött van."

- mondta Révész Zsolt, a Hír TV tudósítója.

Az idősotthonok országos átfogó ellenőrzésének eredményéről várhatóan jövő hét végén számol be az országos tisztifőorvos.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!