2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Hollik István: Kispesten látható a baloldal valódi természete

Ez az eset is jól mutatja, hogy amint a baloldal hatalomhoz jut, lopni kezd és gengszterbaloldallá válik – reagált a kispesti korrupciós botrány legújabb fejleményeire Hollik István. Mint ismert, a Hír TV Informátor című műsorában kitálalt V. Ákos, a XIX. kerületi szocialisták egykori sofőrje, aki megerősítette a kispesti hangfelvételek valódiságát. Hollik szerint jelenlegi kerületvezetésnek távoznia kell.

Régen volt baloldali kormányzás Magyarországon, de a kispesti baloldali korrupciós ügy az rögtön felébresztette bennem ezeket az emlékeket. Ez a botrány megmutatja, hogy milyen az, amikor a baloldal hatalmat kap – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a párt országgyűlési képviselője.

A kormánypárt képviselőjét annak kapcsán kereste meg a lap, hogy pénteken a Hír TV Informátor című műsorában megszólalt V. Ákos, aki korábban sofőrként szállította a korrupciógyanús ügyekben érintett XIX. kerületi politikusokat.

A férfi ott volt számos olyan bulin, amelyen a kispesti hangfelvételek készültek, az ő hangja is hallatszik a hanganyagokon.

V. megerősítette, hogy a felvételek nem manipuláltak, a Magyar Nemzet és a Hír TV által nyilvánosságra hozott beszélgetések a közzétett formában hangoztak el. Például az a mondat is, amelyben Lackner Csaba, akkor még szocialista képviselő azt fejtegeti, hogy aki nem keresi meg az évi százmillió forintot a kerületi politikában, az hülye.

V. Ákos azokat az információkat is megerősítette, amely szerint

a vállalkozókon keresztül érkeznek vissza a pénzek a baloldali politikusokhoz, valamint arról is mesélt, hogy a kokain mellett a „bogyó” a kispesti szocik és barátaik kedvenc kábítószere.

A sofőr beszámolt arról is, hogy az önkormányzat baloldali vezetői konzumlányokkal múlatták az időt. A Hír TV bemutatott egy felvételt, amelyen

Lackner Csaba leszervezett egy légyottot, valamint arról is szó esett, hogy Lackner a polgármesterrel közösen látogatott el egy kuplerájba.

Akkor volt az, amikor a Gajda azt mondta, hogy most beülünk a kocsiba, és elmegyünk a csajokhoz, akkor volt ez, amikor lementünk első este a kuplerájba a Péterrel, és hajnalban mentünk haza

– mesélte Lackner.

Hollik István szerint mindez jellemző a baloldalra, amint hatalmat kapnak, lopni kezdenek és gengszterbaloldallá válnak. – Ezt csinálták 2010 előtt is, ebben ment tönkre majdnem az ország – tette hozzá a képviselő. – Ahelyett, hogy Magyarországot egy jobb hellyé, egy erősebb országgá tették volna, azzal törődtek, hogy hogyan tudják a saját zsebüket kitömni. Az IMF-hez is ezért fordultak.

A kispesti baloldali korrupciós ügy azt mutatja, jottányit sem változtak

– értékelt Hollik István.

A kommunikációs igazgató szerint a botrány rámutatott baloldal elvtelenségére is: amikor napvilágra kerültek a felvételek a választási kampány alatt, akkor csöndben voltak, tagadtak.

Ez is mutatja, hogy az együttműködésük semmi másról nem szól, mint a hatalom megragadásáról. Hogy utána Magyarországgal mit akarnak kezdeni, arról fogalmuk sincsen

– emelte ki Hollik István.

A képviselő szerint az ügyben jól látható a szintén jellemző következmény nélküliség:

Gajda Péter továbbra is élvezi Karácsony Gergely és az MSZP bizalmát is.

A kommunikációs igazgató szerint az ügy legfontosabb politikai következménye az lehet, hogy minden ember megismeri a baloldal valódi természetét. – Erre a legcsattanósabb választ a szavazófülkében lehet adni – mondta. Arra a kérdésre, hogy távoznia kellene-e Gajda Péternek és a kerületvezetésnek a pozíciójából, Hollik úgy reagált: „Ha csak a felvételeken elhangzott ügyek tizede igaz, már akkor is le kellene mondniuk”. Hozzátette: ám mivel a baloldalt csak a hatalom érdekli, nyilvánvaló, hogy maguktól nem fognak távozni.

Az Informátor legutóbbi adása megtekinthető itt: 

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!