2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Hollik István: Az OLAF is vizsgálja a baloldali kamuvideó ügyét

Hír TV

2020. augusztus 1., szombat 17:25

Az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódik a baloldali kamuvideó ügyében – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Uniós forrásokkal való visszaélés miatt az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódik a baloldali kamuvideó ügyében - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az MSZP felvétele június elején került nyilvánosságra, majd a baloldali sajtó itthon és külföldön is terjesztette. A főszereplő nőről végül kiderült, hogy egy beteges hazudozó.

Június elején került nyilvánosságra az a felvétel, amelyben a szocialista Korózs Lajos egy magát mentőtisztnek nevező nővel beszélget a kórházi ágyak felszabadításáról. A videóban szereplő nő arról is beszélt, hogy a rábízott betegek közül majdnem mindenki meghalt.

Csakhogy néhány nap múlva kiderült: Németh Athina neve egyetlen egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel, egészségügyi végzettségét sem tudta igazolni.

A nő lánya exkluzív interjúban mesélt édesanyjáról a Hír TV-nek. A neve elhallgatását kérő asszony azt is elmondta: anyja igazi neve Németh Gertrúd Aténé, és mindössze általános iskolai végzettsége van.

A videó megjelenését követően a baloldali médiumok nemcsak itthon, de külföldön is terjeszteni kezdték a felvételt.

Az OLAF is vizsgálódik a baloldali kamuvideó ügyében – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István elmondta: a gyanú szerint európai uniós forrásokkal éltek vissza.

Hollik István azt mondta: a baloldal célja Magyarország lejáratása volt, a felvétel pedig egyértelmű támadás a kormány ellen.

Hír TV