2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Hoffmann Rózsa: Minden pedagógus részesül a béremelésben

Minden pedagógus részesül a béremelésben – cáfolta az ezzel ellentétes híreket a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a köznevelési államtitkár. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, az egyházi és a magániskolák munkatársainak is növekszik a jövedelme.

– Kiterjesztettük a béremelést a pedagógiai szakszolgálatoknál, a szakmai szolgáltatásoknál és a gyermekvédelmi intézeteknél pedagógus munkakörökben dolgozókra is. Így jön ki az a több mint 150 ezer pedagógus, aki valódi béremelésben, mi több, jövedelemnövekedésben részesül. Ez új elem, hiszen ez az utóbbi három kategória a törvény eredeti szövege szerint csak késve kapott volna béremelést, tehát ez egy nagy pozitívum.

Balog: Semmi akadálya a pedagógusbér-emelésnek

Augusztus végén tárgyal az Országgyűlés a pedagóguséletpálya-modell rendeletmódosításáról – mondta Balog Zoltán a Hír TV kérdésére. Az emberi erőforrások minisztere szerdán jelentette be, hogy 60 százalékos béremelést kapnak szeptember elsejétől a pedagógusok, azonban ez elmarad a foglalkoztatási kormányrendeletben meghatározott 100 százalékos béremeléstől. Ezért a kormány nyár végén módosítani kívánja a rendeletet, ezáltal 2017-re valósulhat meg a tanárok 100 százalékos béremelése.

– A foglalkoztatási kormányrendelet, ami a pedagógusok foglalkoztatási szabályait rögzíti – nemcsak a pénzt, hanem a munkarendet is, ami jövő héten készül el –, a kormány elé fog kerülni, és abból mindenki látja pontosan, hogy mire számíthat szeptemberben. Ez már csak egy utólagos törvényi jóváhagyás lesz, maguk a feltételrendszerek a nyilvánosság előtt vannak, tehát azokat mindenki tudhatja, így készülhet a tanévre. A pénz meg megvan, úgyhogy semmi akadálya a pedagógusbér-emelésnek – nyilatkozta Balog Zoltán.

Tekintse meg a Hoffmann Rózsával készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!