2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Hivatali visszaélés miatt nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Polgármesteri Hivatalnál

A város balliberális vezetése a gyanú szerint jogtalanul vett el több mint 400 millió forintot attól a környező 41 kistelepüléstől, akik a Kistérségi Társulás tagjai.

  • Hivatali visszaélés miatt nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Polgármesteri Hivatalnál

405 millió 10 ezer 181 forint - ennyi pénz inkasszózott májusban a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás számlájáról a város balliberális vezetése. A szervezet elnöke szerint a hatósági átutalás jogtalan, ezért a település jegyzőjétől kért állásfoglalást. Lovász István válaszában megerősítette, a lépés törvénytelen volt.

Az ügyészség a beadványt továbbította a rendőrségnek, a hatóság pedig nyomozást rendelt el.

A Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás azért jött létre, hogy tagoknál működő gyermek és szociális intézményeket a normatívákon felül magasabb színvonalon tudják működtetni. Az elvont pénz ezt a célt lehetetlenítette el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!