2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hiszékeny előremenekül, és manipulációt emleget

Koncepciós eljárásnak tartja az ügyészségi eljárást a szocialista Hiszekény Dezső az angyalföldi vesztegetési ügyben. A bűncselekményről készült hangfelvétel létezését elismerte, de manipulatívnak tartja.

A szocialista politikus előremenekül, elismerte, hogy tud azokról a még nyilvánosságra sem hozott hangfelvételekről, amelyek a bűnösségét bizonyíthatják, de azt állítja, hogy manipulatívak. Ugyanakkor tovább tagadta, hogy az ügy nyilvánosságra kerülése előtt tudott volna, az ellene folyó büntetőügyről.

Gyanúsított és felmentett szocialista politikus a mikrofonok mögött: Hiszékeny Dezső szerdai tájékoztatóját Molnár Gyula szakította félbe. A korábbi újbudai polgármestert másodfokon hivatali visszaélés miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, két hónappal ezelőtt azonban a Kúria jogerősen felmentette a politikust.

„Dezső barátom ugyanabba a helyzetbe került, mint amelybe én négy évvel ezelőtt, emlékeznek. A választási kampány kezdete előtt valamilyen üggyel megpróbálják megcincálni őt, aztán a választások után vége van. Ezért én most átadok neki egy stafétabotot. Átveszi tőlem most azt a stafétát, amely erre az ügyre utal, csináld tovább bátran!” – mondta Molnár Gyula, a 11. kerület volt szocialista polgármestere.

Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését a múlt héten kérte az Országgyűléstől a legfőbb ügyész. A gyanú szerint a politikus 13. kerületi alpolgármesterként tavaly januárban ötmillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy átjátssza neki egy üzlethelyiség bérleti jogát.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint ezt hangfelvétel is bizonyítja. „Az ügyészség kezében van a hangfelvétel, ezt természetesen nem hallhattuk, mert a jelenlegi stádiumban nem ad ki az ügyészség ilyen információkat” – fogalmazott a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kugyela Attila.

Az MSZP-s képviselő is tud egy felvételről, de azt, hogy hol és mikor készült vagy kinek a birtokában van, arról nem beszélt. „További kiszivárogtatások várhatók. Az is elképzelhető, hogy szeretnék bejátszani a hangfelvételt, amely a birtokukban van. Megítélésem szerint nagyon nagy valószínűséggel ez manipulált felvétel” – mondta Hiszékeny Dezső.

A politikus továbbra is tagadja, hogy az ügy nyilvánosságra kerülése előtt tudott volna az ellene folyó büntetőügyről, az ügyészség vizsgálatát pedig koncepciós eljárásnak nevezte. Azt is tagadta, hogy otthonában, vagy irodájában valaha is házkutatást tartottak volna. Azt állítja, azért mondott le önkormányzati tisztségeiről, mert a parlamenti mandátumával már túl sok feladata lett.

„Tudom, hogy ez az eljárás elsősorban nem ellenem irányul. Elsősorban a 13. kerület ellen irányul. A 13. kerület baloldali fellegvárnak számít, gyakorlatilag húsz éve kirobbanthatatlan onnan a baloldal. Az ott élők pontosan tudják, hogy ami a kerületben történik, az kinek és milyen módon köszönhető, ezért én most is abban bízom, hogy a kerületi lakosság most is pontosan érzékeli azt, hogy milyen helyzetbe került” – mondta.

Bár Hiszékeny a múlt héten azt mondta: bármikor áll az újságírók rendelkezésére, kérdésekre már nem volt hajlandó válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!