2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

„Hímtagnak” nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás

A légitársaság ugyanis arra kéri utasait, hogy kéretlen sablonüzenetekben bombázzák a magyar gazdaságfejlesztési minisztert. A légitársaság a háború miatt kivetett extraprofit-adót azonnal utasaira hárította, ami egyértelműen tilos volt. Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus hozzátette, reméli, hogy az illetékes hatóságok azonnal, és súlyos következményekkel járó vizsgálatot indítanak.

  • „Hímtagnak” nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól, ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet a gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó miatt. 

A levélben egyebek mellett ismét azzal vádolják Nagy Mártont, hogy hamis állításokat tett, így például a Ryanair szerint a légitársaságok esetében a koronavírus-járvány miatt nem lehet extraprofitról beszélni csak veszteségről. A levélben azt is állítják, hogy egyetlen másik uniós ország sem vetett ki „többletnyereség” adót olyan veszteséges iparágra, mint a légitársaságok.

A gazdaságfejlesztési miniszter azonban korábban már cáfolta ezt. Nagy Márton szerint azért sem indokolt a légitársaság reakciója az extra-profit adóra, mert az számos európai országban már évek óta létezik.

Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus nem rejtette véka alá a véleményét: 

Sztrájkolnak a Ryanair dolgozói

Több európai országban is sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói a rossz munkakörülmények miatt.

A légitársaságnál az elmúlt években már többször tüntettek a rabszolgaszerződések miatt: a dolgozók szerződése ugyanis nem felel meg a lakóhelyük szerinti ország jog-rendszerének.

A Ryanair korábban megígérte: rendezi helyzetet, de mégsem tette meg.

A repülők személyzete Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is beszünteti a munkát, a sztrájk számos nyaralójáratot, utasok tízezreit érinti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint adnak végül a finnek Hornet vadászgépeket Ukrajnának?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!