2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:05

Belföld

„Hímtagnak” nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás

A légitársaság ugyanis arra kéri utasait, hogy kéretlen sablonüzenetekben bombázzák a magyar gazdaságfejlesztési minisztert. A légitársaság a háború miatt kivetett extraprofit-adót azonnal utasaira hárította, ami egyértelműen tilos volt. Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus hozzátette, reméli, hogy az illetékes hatóságok azonnal, és súlyos következményekkel járó vizsgálatot indítanak.

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól, ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet a gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó miatt. 

A levélben egyebek mellett ismét azzal vádolják Nagy Mártont, hogy hamis állításokat tett, így például a Ryanair szerint a légitársaságok esetében a koronavírus-járvány miatt nem lehet extraprofitról beszélni csak veszteségről. A levélben azt is állítják, hogy egyetlen másik uniós ország sem vetett ki „többletnyereség” adót olyan veszteséges iparágra, mint a légitársaságok.

A gazdaságfejlesztési miniszter azonban korábban már cáfolta ezt. Nagy Márton szerint azért sem indokolt a légitársaság reakciója az extra-profit adóra, mert az számos európai országban már évek óta létezik.

Deutsch Tamás szerint ez egy nyílt, és durva jogsértés. A politikus nem rejtette véka alá a véleményét: 

Sztrájkolnak a Ryanair dolgozói

Több európai országban is sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói a rossz munkakörülmények miatt.

A légitársaságnál az elmúlt években már többször tüntettek a rabszolgaszerződések miatt: a dolgozók szerződése ugyanis nem felel meg a lakóhelyük szerinti ország jog-rendszerének.

A Ryanair korábban megígérte: rendezi helyzetet, de mégsem tette meg.

A repülők személyzete Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is beszünteti a munkát, a sztrájk számos nyaralójáratot, utasok tízezreit érinti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!