2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Hihetetlen! Ennyire elhanyagolt az Újköztemető, nincs elég pénz a rendben tartására

  • Hihetetlen! Ennyire elhanyagolt az Újköztemető, nincs elég pénz a rendben tartására

Budapest legnagyobb temetője az Újköztemető. A 207 hektáros terület fenntartója a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt., ami a főváros cége. Olvasónkat felháborította az a kép, ami a 30-as parcella sírjai között fogadta: a gaz térdig ért.- Ez szörnyű, hogy ennyire nem tartják rendben a temetőt! – kifogásolta olvasónk. Megkérdeztük a fenntartót, mi ennek az oka. Azt válaszolták: a füvet azóta levágták.

A sajtóosztály azt nyilatkozta, igyekeznek, ahogy csak tudnak, de “anyagi lehetőségeik lényegesen elmaradnak a szakmailag indokolttól”.

„A 30-as parcellában a kaszálási munkálatok az eltelt néhány napban megtörténtek” – tájékoztatta lapunka a BTI sajtóosztálya. Hozzátették: ütemesen zajlanak a munkálatok, de a temető mérete miatt az egyes területeken nagyobb különbség lehet. Az időjárás is kedvezett a gyomoknak.

„A két kaszálási forduló között eltelt 14-20 nap alatt ezért jelentősen megnőtt a növényzet” – magyarázzák. –„ Szeretnénk kiemelni, hogy anyagi lehetőségeink lényegesen elmaradnak a szakmailag indokolt intenzitáshoz szükséges ráfordításoktól, de fontos, hogy a temető zöldfelületeinek kezelése szakmailag is merőben más feladatot jelent, mint a magánházak kiskertjei” – ecsetelte a szóvivő.

A Metropol munkatársai is kilátogattak a temetőbe. A 30-as parcella valóban le van kaszálva, de van, ahol most is nagy a gaz, a sírok között pedig egy őzcsalád bóklászott. Úgy látszik, az elvadult területet visszaveszik a vadak.

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!