2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hidvéghi: Az a minimum, hogy Karácsony elnézést kért

Karácsony Gergely párbeszédes politikustól az volt a minimum, hogy elnézést kér korábbi, vállalhatatlan kijelentése miatt, mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedden.

  • Hidvéghi: Az a minimum, hogy Karácsony elnézést kért

„Nem nekünk kell elégedettnek lennünk, az a minimum, hogy elnézését kért” – kezdte a Hír TV-ben Földi-Kovács Andrea kérdésére a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A legfőbb kérdés azonban a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az, hogy ez milyen jelentéssel bír. „Ha most ő elnézést kért, az most az is jelenti, hogy véget vetnek a Jobbikkal való politikai együtt működésnek” – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs.

„Vajon most már nem számít, amit a Jobbik mondott, nem számít a rengeteg botrány, hogy súlytalanná vált az antiszemitizmus?” – folytatta. Leszögezte: Karácsony Gergelynek ezekre kell választ adni.

(Mint ismert, csak a Mazsihisz és a Zsidó Világszövetség elítélő nyilatkozatai után kért bocsánatot közösségi oldalán Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester jelöltje. A Párbeszéd politikusa a Hír Televízióban mondta azt, hogy nem tartja nácizmusnak a Jobbik korábbi antiszemita megnyilvánulását, a zsidó képviselők listázását. Karácsony Gergely azt írta súlyos hibát követett el, és bocsánatot kér mindenkitől akiket megbántott.)

Külső elvárásoknak akar megfelelni az ellenzék

Reagált az ellenzék családvédelmi akciótervével kapcsolatos ellenzéki kritikákra is. Mint mondta, amellett, hogy igyekszik nem komolyan venni ezeket, a kormánypártokat az ellenzéktől az választja el, hogy milyen keretek határozzák meg a politikájukat. „A gyermekvállalást segítené elő a Fidesz, ez a mi felelősségünk, az ellenzék számára nem ez a fontos, ők sokkal jobban meg akarnak felelni mindig egy külső elvárásnak” – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta, mindenki egy oldalra áll, így képeznek egy frontot, csúztatással támadják azt a csomagot, ami korszakalkotó. „Az elmúlt sok évben nem volt ilyen csomag , mint amit mi bejelentettünk ez egy fantasztikus lehetőség, pont arról szól, hogy ne csak a jómódúakról szóljon, egyre bővülő támogatási kör ami most megjelenik, így szánalmas és üres, hazug kritikák ezek az ellenzék részéről” – húzta alá.

Soros politikai kiáltványt tett közzé

Egy vezércikkel lépett be az európai parlamenti választás kampányába Soros György. Az amerikai milliárdos, a többi között, Orbán Viktort támadja írásában, valamint arról értekezik, hogy a bevándorlásellenes erők előnyben vannak. Hidvéghi szerint egy politikai kiáltvány, amit Soros kiadott, „több hangszeren játszik, de valójában egy erős lobbitevékenységet folytat, ezt tudjuk, és látjuk – még ha nem is akarnak választ adni arra, hogy miről szólnak a zárt tárgyalások közötte és az uniós vezetők között.”

A kommunikációs igazgató úgy vélte, a brüsszeli bizottság alelnökének – aki egy megrögzötten bevándorláspárti politikus – megválasztása azonban mutatja, hogy miről szólnak a dolgok: támadni Magyarországot és hazánk miniszterelnökét, és „ne feledkezzünk meg a lobbihálózatokról, akik a bevándorláspárti döntések alapján járnak el.”

„Soros olyan Európát akar, ami a bevándorlásra épül, egy multikulturális Európát akar, beszédes része a szövegnek az, amikor Olaszország kapcsán azt mondja, hogy a korábbi EP-párti és bevándorláspárti többség változott meg, egy mondatba írja ezt a két jelzőt, az ő Európa víziója egyenlő a bevándorlás-pártisággal” – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!