2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Hidvéghi: A Jobbikról újra és újra lehull az álarc

Hír TV

2019. január 21., hétfő 14:29, frissítve: hétfő 15:24

„Elfogadhatatlan és felháborító” – így reagált a Fidesz arra a videóra, amin a Jobbik elnökének felesége – egyesek szerint – náci karlendítéssel pózolt az esküvői fotózásán.

A kormánypárt szerint a Jobbikról újra és újra lehull az álarc, és kiderül, hogy a nácizmussal kacsintgató pártról van szó. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató emlékeztetett, hogy a zsidózó kijelentése miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerült Szávay István és a Duna-parti emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely továbbra is a Jobbik tagja.

„Ezek a politikusok mind ott vannak a Jobbikban. Az igazi kérdés az számomra, hogy vajon hogyan számol el a lelkiismeretével a baloldal? Az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a többiek, akik együttműködnek nyíltan a Jobbikkal. Vajon az ő számukra is elfogadható-e mindaz, ami a videón látható, vagy ami korábban történt? Hogyan számolnak el a választóik felé? A tagságuk felé?” – tette föl a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Lejárató akciónak tartja a szegedi Jobbik elnöke a Sneider Tamás esküvőjéről közzétett felvételeket. Tóth Péter a Hír Televíziónak azt mondta: nem egyértelmű, hogy náci karlendítésről van szó.

„Nem tudom, hogy ez egy karlendítés volt-e, vagy éppen mutatott arra, hogy a hegynek fölfelé menjenek, mert a vágóképeken ezt is látom. Hogy ez egy eligazítás volt-e, vagy sem, nem tudom. De én azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem egy náci propaganda hangulatot idéző mozdulat, vagy elképzelés lett volna. Vagy mondjuk, hogy az ízléstelen humorok az esküvő részesei lettek volna, én ezt nem gondolom. Nyilván vannak egy ilyen rendezvényen rosszul sikerült mondatok, képek. Azt gondolom, hogy bárkiről, bármikor meg lehet vágni olyan képet, hogy gyakorlatilag ilyen '37-es '38-as hanglatot idézzen” – fogalmazott Tóth Péter.