2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Hibákat talált a költségvetésben a hódmezővásárhelyi Fidesz

Tartalmi és formai hibákat is találtak abban a költségvetési tervezetben, amit Márki-Zay Péter hivatala nyújtott be Hódmezővásárhelyen – állítja a helyi Fidesz–KDNP frakciója. Ez már a második költségvetés, amit nem szavaz meg a kormánypárti többség: múlt héten egy több mint egymilliárd forintos fejlesztési csomag átcsoportosítása miatt nem fogadták el a büdzsét.

  • Hibákat talált a költségvetésben a hódmezővásárhelyi Fidesz

Az első költségvetés-tervezetet hitelfelvétellel, a másodikat közel egymilliárd forintos ingatlaneladással hozta volna egyensúlyi helyzetbe Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen. A kormánypárti többség egyiket sem támogatja, inkább a fejlesztések átcsoportosításával tartanák az egyensúlyt. A keddi közgyűlésre csak két képviselő ment el a Fidesz–KDNP frakcióból, így az határozatképtelen lett. Hegedűs Zoltán úgy fogalmazott: nem támogatják a hitelfelvételt és a privatizációt sem, a takarékosság a megoldás.

„Három dolgot kértünk. 30 százalékkal a helyi vállalkozások építményadójának csökkentését, kértük azt, hogy induljon el végre a Járható Vásárhely program és minden évben 300 millió forintot fordítsunk a nagyon rossz állapotú útjaink és járdáink felújítására. És a harmadik, talán legfontosabb javaslatunk az volt, hogy a kórház kórtermeit újítsuk fel két év alatt, évi 1-1 milliárd forint beruházásával” – mondta Hegedűs Zoltán.

Útfelújítások, tanösvény és egy támfal felújítása valamint a strand fejlesztése maradhat ki az idei költségvetésből. A polgármester úgy látja, stabil lesz Hódmezővásárhely működése.

„Felvázoltam a lehetőségeket a Fidesz-frakciónak, ezek között szerepelt hitelfelvétel vagy ingatlaneladás, egyéb bevételek vagy kiadáscsökkentés. Ők végül a kiadáscsökkentést választották. Tehát korábban a hitelfelvételt, most az ingatlaneladást húzták ki és felsorolták azokat a költségeket, amelyeket kihúzásra javasoltak, kértek, nyilvánvalóan ők fogják elfogadni. Úgyhogy az ő kérésükre az összes fejlesztést kivettük a hódmezővásárhelyi költségvetésből, és ezeket az összegeket átadjuk a kórháznak” – mondta a városvezető.

A kormánypártok által javasolt költségcsökkentés alapján átdolgozott költségvetést jövő héten kedden fogadhatják el a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!