2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Hiába kötelező a biztonsági öv használata, sokan mégis figyelmen kívül hagyják

100-ból csak 88 ember használja a biztonsági övet az első ülése - derült ki a rendőrség legutóbbi felméréséből. Ennél elrémisztőbb adat, hogy a hátsó ülésen - ahol szintén kötelező - tízből csak hatan.

  • Hiába kötelező a biztonsági öv használata, sokan mégis figyelmen kívül hagyják

Szeptember 1-től emelkednek a kiszabható bírságok, így a gyorshajtás mellett aki nem köti be a biztonsági övet, drasztikus büntetést kell majd fizetni.

"1976 óta, tehát a KRESZ bevezetése óta kötelező egyébként a gépjármű első ülésén a biztonsági öv használata" - erről beszélt az ORFK rendőr alezredese a Napi Aktuális című műsorunkban. Berzai Zsolt azt is kiemelte, hogy jó pár éve már a hátsó ülésen is kötelező az öv használata.

"Az elmúlt év végén egy felmérést végeztünk, és sajnos arra az eredményre jutottunk, hogy az első ülésen utazók közül 88 százalékuk használja a biztonsági övet, hátul pedig sokkal rosszabb ez az arány, 57 százalék használja. Ami elkeserítő számunkra, hogy tíz gyermekből hat utazik védetten az autóban, négy pedig mindenféle eszköz nélkül" - tette hozzá Berzai Zsolt rendőr alezredes.

Ahhoz, hogy ezek a számok sokkal jobb értékeket mutassanak, a rendőrség folyamatosan különböző kampányfilmekkel hívja fel a fegyelmet a biztonsági öv használatára.

"Az első dolgunk ha beszállunk az autóba, hogy a biztonsági övet bekapcsoljuk. Nagyon fontos, mert sokkal nagyobb biztonságban vagyunk az autóban, ha a biztonsági öv rajtunk van a szabályoknak megfelelően" - ezt pedig már Szalay Balázs autóversenyző mondta.

Szeptember 1-től a gyorshajtás mellett a biztonsági öv nem használatának büntetési tarifáját is drasztikusan megemelik. Az új szabályrendszer szerint a büntetési tétel akár a duplájára is emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!