2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Hiába a hétvégi eső, továbbra is gondot okoz az alacsony vízszint

A hétvégi esőzések ellenére az alacsony vízállás továbbra is gondot okoz a Dunán. A legkritikusabb helyzet a Ráckevei Duna-ágon van. A kritikus vízállás a tűzszerészeknek is adott munkát. A Magyar Honvédség vezető tűzszerésze arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy a partról érező bejelentéseket soron kívül vizsgálják ki.

  • Hiába a hétvégi eső, továbbra is gondot okoz az alacsony vízszint

A hétvégi esőzések miatt emelkedett a Duna vízszintje. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint vízgyűjtő területen jelenős mennyiségű a csapadék gyűlt össze, de így is kevesebb a vártnál.

„Budapestnél múlthét szerdán volt 61 cm a vízállás, ez 10 cm el volt magasabb mint a valaha volt legkisebb vízszint és ma reggel már 102 cm a vízállás ez egy 40 cm vízszint emelkedés szerdáig várható, hogy még fél métert növekszik a vízszint és utána a hétvégén a vízgyűjtőkön ismét számottevő csapadék lehet” – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

A hétvégi esőzések ellenére az alacsony vízállás továbbra is gondot okoz a Dunán. A legkritikusabb helyzet a Ráckevei Duna-ágon van, ahol továbbra is mobilszivattyúk üzemelnek, a folyó levegőztetéséről is gondoskodnak napi 24 órában.

Az előrejelzések szerint a következő napokban még nem várható újabb csapadék, az utánpótlásra leghamarabb hétvégén lehet számítani. „A következő napokban biztos nem lesz csapadék, leghamarabb pénteken fordulhat elő zápor eső zivatar. Tehát nem tartós eső hanem zápor, zivatar. Illetve a hétvégén lehet még változékony idő” – mondta Gaál Áron, meteorológus.

A Duna alacsony vízállása miatt a tűzszerészeknek is adott munkát. A Magyar Honvédség vezető tűzszerésze arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy a partról érező bejelentések soron kívül vizsgálják a ki.

„Az alacsony vízállás miatt megemelkedett a bejelentések száma, ez az átlagos bejelentés szám két-háromszoros számot is elérte. Az így bejelentett esetek háromnegyedéről bizonyosodott be, hogy valóban robbanótest volt, a maradék egynegyed pedig nem tartalmazott robbanóanyagot” – közölte Horváth Csaba, a Magyar Honvédség vezető tűzszerésze.

Múlt héten egy Dömösről eltűnt tárgy miatt a rendőség már nyomoz. A szakemberek azt kérik aki a tárgyat elvitte, vagy annak tárolási helyéről információval rendelkezik, haladéktalanul jelentkezzen a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!