2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Hétfőn elindult a digitális oktatás

Új feladatként tekintenek a digitális oktatásra a magyar pedagógusok és a családok. Hétfőtől több ezer általános és középiskolás tanul otthonról. A szakemberek úgy vélik: nem egyszerű a korona vírus által teremtett új helyzet, de ha egymást segítik a szülők, a gyerekek és az intézmények, akkor hatékonyan működhet az online tanítás.

  • Hétfőn elindult a digitális oktatás

Egy balatonszemesi iskolában üres az iskolaudvar és csendes a folyosó is. Egy ajtóra kiragasztott tájékoztatás fogadja az ideérkezőket. Hétfőtől az új digitális oktatási rend értelmében a pedagógusok és a diákok otthonról végzik el a feladataikat.

Úgy tűnik, hogy át tudtunk állni, a lelkesedés mindenkiben benne van a gyerekek komolyan veszik, úgy látom, hogy a szülők is odaálltak a gyerekek mögé. a tanároknak meg ez egy nagyon nagy kihívás, mindenkinek, de mindenki mellé állt. Itt a gyerekeknek adtam útmutatást a munkához

- mondta a Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Boór Miklós. 

Balatonszemesen 24 pedagógusnak kell otthonról feladatokat küldenie a gyerekeknek. Mindenki a saját tempójában és módszereivel dolgozik.

Megkapták-e ehhez a szükséges információkat, a gyerekeknek a munkáját kiegészítő segédanyagokkal próbálom megkönnyíteni, PPT-ket készítek, ezen kívül videó ajánlásokat teszek, aztán oktató játékokat próbálok a számukra elérhetővé venni

- fogalmazott a Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy pedagógusa, Molnárné Borbély Éva. 

A szegedi tanulók is otthon maradtak, így a Révész család hétköznapjai is megváltoztak. Zsófinak eddig nem okozott gondot az újfajta online oktatási rend.

Egy Google classroom nevű alkalmazáson keresztül, melyet az e-mail címhez kapcsolnak, és a tanárok feladatokat adnak ugyanúgy a gyerekeknek, Word dokumentumok és youtube videók segítségével

- mondta egy tanuló. 

A digitális tanulás a szülőknek is új feladatot ad.

Egyelőre azt látom, hogy a digitális kompetenciáival nincs gond, az az enyémekkel vetekszik, tehát szerintem az eszközhasználattal nem lesz probléma, a tanításban és a tanulással azonban be kell majd segíteni. De bár le a kalappal a tanárok előtt, látszik, hogy az első pillanattól kezdve a helyzetmagaslatán állnak és igyekeznek a legjobb tudásuk szerint megosztani az anyagot a gyerekekkel

- mesélte egy anyuka. 

Gyuricza Zalán idén érettségizik a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. Műszaki vonalon szeretne továbbtanulni, ezért különösen fontos neki és az osztálytársainak is, hogy a távoktatás jól működjön.

Úgy gondolom, hogy mint az élet minden területén, itt is meg kell küzdenünk a nehézségekkel, de kettő dologra kell nagyon odafigyelnünk. Az első az, hogy az időnket megfelelően osszuk be

- mondta az idén érettségiző Gyuricza Zalán. 

Tehát a megfelelő érettségihez mindenképpen egy nagyon jó időbeosztásra van szükségünk, hogy egyetlen egy percet se veszítsünk el, és a másik pedig az, hogy a kapcsolatot a többiekkel tartjuk.

Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében digitális oktatásra áll át az egész ország. Így már nem csak az egyetemek, hanem az általános és középiskolák is bezárták kapuikat.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!