2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Helytálltak a magyar keresőkutyák a törökországi természeti csapás helyszínein

A mentőcsapatoknak óriási segítséget jelentenek a keresőkutyák. A Baptista csapattal hazaérkezett négylábú hősök mostanra már a jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A mentési akciókban kulcsfontosságú szerepe van a kutyáknak, hiszen képesek jelezni, ha élő áldozatot találtak, és olyan helyre is beférnek, ahova az emberek nem. A budapesti repülőtéren őket is tapssal és jutalomfalatokkal vártak.

  • Helytálltak a magyar keresőkutyák a törökországi természeti csapás helyszínein

Az egységet 8 kiképzett keresőkutya segítette a Törökországban pusztító földrengések helyszínein.

- Pozitívan csalódtam benne, azt hittem sokkal elevenebb lesz, de amikor nyugodt volt akkor nyugodt volt, egyértelműen tudtam vele dolgozni, tiszta volt a testbeszéde -

mesélte híradónknak el a 19 éves Marcell, akinek ez volt élete első mentési bevetése.

A törökországi földrengések áldozatainak felkutatásában is kulcsfontosságú szerepe volt a mentőkutyáknak, hiszen a különlegesen kiképzett állatok nemcsak megtalálják a törmelék és romok alá rekedt túlélőket, hanem ezt képesek jelezni is.

A csapat egyik oszlopos tagja "Gogó", egy kereső kutya, akció közben elvágta a lábát, így ő néhány napig kényszerpihenőn volt, de már jól van és gazdájával együtt hazatérhetett.

 De nem csak a nagyok és erősek lehetnek hősök: Smile, a 13 éves tacskó a szolnoki Életjel mentőcsoport tagja, aki pont kicsi mérete miatt tud igazán hatékony lenni.

Mint megtudtuk: Smile az egyetlen magyar mentőtacskó és jelenleg ő is a törökországi földrengés áldozatai után kutat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!