2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Helyesírási hibáktól hemzsegő levelet küldött Bangóné a kancelláriaminiszternek

Hír TV

2020. május 7., csütörtök 17:25

Az érettségi hetében immár másodszor került kellemetlen helyzetbe MSZP-s politikus. Ezúttal Bangóné Borbély Ildikó küldött helyesírási hibáktól hemzsegő levelet a Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Két nappal korábban Kunhalmi Ágnes Batsányi János helyett Józsefet mondott a parlamentben. Batsányi János magyar költő Kazinczy Ferenc kortársa volt, irodalmi folyóiratot is indítottak együtt.

Helyesírási és fogalmazási hibáktól hemzsegő levelet küldött a kancelláriaminiszternek az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A dokumentumot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára osztotta meg közösségi oldalán. Bangóné jellemzően vessző és ragozási hibákat vét a dokumentumban, azonban az elütések és a nem odaillő kifejezések sem ritkák az irományban.

Orbán Balázs elmondta: a képviselő otthoni munkavégzésről szóló levelét megmutatta egy nyelvtanárnak, aki a képen látható hibákat találta benne. Az államtitkár leszögezte: szerinte az Országgyűlés egy komoly hely, véleménye szerint nem kellene így lejáratni.

Nem ez az első eset, hogy Bangóné Borbély Ildikónak meggyűlik a baja a helyesírással: párttársával Kunhalmi Ágnessel tavaly februárban táblákkal jelentek meg a mentelmi bizottság ülése előtt. Az azokon szereplő mindössze három soros szöveget azonban nem sikerült súlyos helyesírási hiba nélkül megalkotniuk. A fojtani szót ugyanis "ly"-nal írták.

Most kedden Kunhalmi Ágnesen az irodalomtörténet fogott ki, amikor a Csongrád megyei gimnáziumok ügyében támadta az EMMI parlamenti államtitkárát.

Csakhogy a szocialisták oktatási szakpolitikusa tévedett a gimnázium nevével kapcsolatban: Batsányi János helyett Józsefet mondott.

Korábban szintén tévedésből Kunhalmi Ágnes lenácizta Nyírő Gyulát, amikor összekeverte Nyírő Józseffel.

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír