2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Helyesírási hibáktól hemzsegő levelet küldött Bangóné a kancelláriaminiszternek

Az érettségi hetében immár másodszor került kellemetlen helyzetbe MSZP-s politikus. Ezúttal Bangóné Borbély Ildikó küldött helyesírási hibáktól hemzsegő levelet a Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Két nappal korábban Kunhalmi Ágnes Batsányi János helyett Józsefet mondott a parlamentben. Batsányi János magyar költő Kazinczy Ferenc kortársa volt, irodalmi folyóiratot is indítottak együtt.

  • Helyesírási hibáktól hemzsegő levelet küldött Bangóné a kancelláriaminiszternek

Helyesírási és fogalmazási hibáktól hemzsegő levelet küldött a kancelláriaminiszternek az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A dokumentumot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára osztotta meg közösségi oldalán. Bangóné jellemzően vessző és ragozási hibákat vét a dokumentumban, azonban az elütések és a nem odaillő kifejezések sem ritkák az irományban.

Orbán Balázs elmondta: a képviselő otthoni munkavégzésről szóló levelét megmutatta egy nyelvtanárnak, aki a képen látható hibákat találta benne. Az államtitkár leszögezte: szerinte az Országgyűlés egy komoly hely, véleménye szerint nem kellene így lejáratni.

Nem ez az első eset, hogy Bangóné Borbély Ildikónak meggyűlik a baja a helyesírással: párttársával Kunhalmi Ágnessel tavaly februárban táblákkal jelentek meg a mentelmi bizottság ülése előtt. Az azokon szereplő mindössze három soros szöveget azonban nem sikerült súlyos helyesírási hiba nélkül megalkotniuk. A fojtani szót ugyanis "ly"-nal írták.

Most kedden Kunhalmi Ágnesen az irodalomtörténet fogott ki, amikor a Csongrád megyei gimnáziumok ügyében támadta az EMMI parlamenti államtitkárát.

Csakhogy a szocialisták oktatási szakpolitikusa tévedett a gimnázium nevével kapcsolatban: Batsányi János helyett Józsefet mondott.

Korábban szintén tévedésből Kunhalmi Ágnes lenácizta Nyírő Gyulát, amikor összekeverte Nyírő Józseffel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!