2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Hellerék balf*oztak és a butítástól félnek

Volt SZDSZ-es politikusok és a Gyurcsány-párt tagjai is aláírták azt a tiltakozó nyilatkozatot, amelyben azt állítják, hogy a kormány a Horthy-rendszer visszaállítására készül. Az aláírásgyűjtéshez az elsők közt csatlakozott Heller Ágnes filozófus is, aki szerint jelenleg az ország lakosságának elbutítása folyik.

Újra aláírásgyűjtésbe kezdett a balliberális értelmiség. Száz közéleti személyiség – művészek, filozófusok, zenészek valamint a Gyurcsány-párt és az SZDSZ volt politikusai – közös felhívással tiltakoznak a szerintük vészesen terjedő rasszizmus és antiszemitizmus, valamint a Horthy-korszak restaurálása ellen.

„Magyarország új vezetői új alaptörvényükben a Horthy-rendszerrel, a náci Németország szövetségesével vállalnak folytonosságot” – mondta Kováts Kriszta, színész-énekes a sajtótájékoztatón.

„Horthy és Wass Albert szobrok nőnek ki a földből, a falakon Prohászka-emléktáblák fakadnak, a főváros vezetői átnevezik a náci uralom alóli felszabadulás emlékét őrző Roosevelt és Moszkva teret, miközben Magyarország vezetői eltüntetik az ország első köztársasági elnökének szobrát a Parlament előtt és a nyilas Nyírő József hamvai előtt hajlonganak” – tette hozzá Kováts Kriszta.

A felhívás egyik aláírója, a filozófus Heller Ágnes, aki korábban tagadta, hogy 2006 őszén emberek szemét lőtték ki a véres rendőri oszlatás közben. „Én az ellen tiltakozom, hogy ne hagyjuk, hogy az ország lakosságát elbutítsák, mert elbutítanak bennünket azzal, hogy például olyan kérdéseket tesznek fel, amire csak egy válasz van, elbutítanak azzal is, hogy megmondják, a múltban ki az angyal, ki az ördög” – mondta a filozófus.

Fábry Péter: „Horthy egy balf*** volt”

A kerekasztal résztvevői nemcsak a Horthy-rendszert szidták, hanem személyesen Horthy Miklóst is. „Horthy egy balf*** volt. Azon kívül, hogy a hatalmat meg tudta szerezni ügyesen, végülis egy tetovált karú tengerészről beszélünk, nagyon ügyes fiú volt” – érvelt Fábry Péter, dalszövegíró.

A zenész Bornai Tibor édesapja naplójából olvasott fel, aki a fronton harcolt a második világháborúban. A művész felolvasás közben elsírta magát. Az Elég volt civil mozgalom tagjai arra is emlékeztettek, hogy a következő választás évében, 2014 márciusában lesz a 70. évfordulója annak, hogy a zsidókat haláltáborba küldték Magyarországról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!