2024. 06. 05. Szerda Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Belföld

Heller szerint ő nem hasonlítja Orbán Viktort Sztálinhoz

Nem lehet sem Sztálinhoz, sem pedig Kádár Jánoshoz hasonlítani Orbán Viktort, hiszen ezek a személyek gyilkosok voltak és diktatórikus rendszert építettek ki – mondta Heller Ágnes Magyarország élőben című műsorunkban.

A baloldali filozófus hozzátette: ma Magyarországon nem egy totális államban, hanem demokráciában élünk. „Még egyszer mondom, nem hasonlítom Orbán Viktort sem Sztálinhoz, sem Kádár Jánoshoz. Nem hasonlítom gyilkosokhoz, csak azt mondom, hogy egy demokráciának vannak olyan formai kritériumai, amiket Magyarországon a kormány nem tart be” – magyarázta Heller Ágnes.

Az Együtt–PM szövetségese még szeptember végén tartott kormányellenes tüntetést. A szervezők a rendezvényen felállították Orbán Viktor hungarocellből készült szobrát, elfűrészelték és ledöntötték, fejét pedig rugdosták. Az ügyben több személy is feljelentést tett. Az I. kerületi rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított eljárást.

A filozófus a bajai videóhamisítási botrány kapcsán megjegyezte, szerinte ez az ügy a politikai kultúránk bűnjele, és szerinte nem lett volna szabad megtörténnie.

A Heller Ágnessel készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új kormányablak létesül Siófokon + videó

Új kormányablak létesül Siófokon + videó

Gyulai László járási hivatalvezető kiemelte: "A jó szakemberek adottak, és ezáltal Siófok város életminőségét lehet javítani, az itt élőknek többet lehet nyújtani, hogy boldogabbak és nyugodtabb életet tudjanak itt élni Siófokon."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!