2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Hegedűs Lorántné parlamenti mandátumáról is lemond

Nemcsak a Jobbikból, hanem a Parlamentből is távozik Hegedűs Lorántné. A politikus ma jelentette be, hogy a Jobbik vállalhatatlan politikája miatt párttagsága és tisztségei mellett március végén lemond országgyűlési képviselői mandátumáról is. Döntését azzal indokolta, hogy a posztkommunistákkal nem tud közösséget vállalni.

  • Hegedűs Lorántné parlamenti mandátumáról is lemond

Közösen tettek esküt az ellenzéki pártok képviselői egy rendkívüli ülés után még januárban a parlament előtt. Több között a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik képviselői vettek részt a demonstráción.

A Jobbik akkor alelnöke másnap élesen bírálta a közös fellépést. Hegedűs Lorántné közösségi oldalán azt írta: „a jövőben a leghatározottabban kerülni kell minden olyan helyzetet, ahol akár csak egy képen jelennénk meg a vörös ötven árnyalatához tartozó pártocskákkal, kivált olyan szerepvállalókkal, mint a szemkilövető Gyurcsány Ferenc.”

Hegedűs Lorántné kedden jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Döntését azzal indokolta, hogy posztkommunistákkal nem tud közösséget vállalni. Később nem csak a posztot, de képviselői oldalát is törölte.

Egy nappal később pedig parlamenti mandátumáról is lemondott. Kerestük Hegedűs Lorántnét, de nem nyilatkozott.

A jobbikos Varga-Damm Andrea szerint Hegedűsné kilépése nem volt indokolt döntés. „Én magam soha nem hallottam képviselőtársamtól olyan típusú kritikát, aminek ebbe a nyilatkozatba kellett torkollnia. Az is nagy örömömre szolgált, hogy nagyon hamar levette mind az oldalát, mind ezt a bejegyzést, mert nagy valószínűséggel belátta, hogy ez nem volt helyénvaló, hiszen egy egész közösséget lehet megbántani egy ilyen kijelentéssel” – mondta a képviselő.

Varga-Damma Andrea szerint Hegedűsné a néppártosodással is egyetértett. „A néppártosodás folyamatában képviselőtársnőm részt vett, egyetértett vele, részt vett olyan rendezvényeken, tevékenységekben, amikor más politikai, ideológiai alapú emberekkel kellett stúdióban lenni, bárhol párbeszédet folytatni, rendezvényeken lenni, tüntetéseken akár” – tette hozzá.

A Mi Hazánk politikusa szerint pártjának nincs szüksége több volt jobbikosra. Novák Előd úgy véli, a Jobbik kárpótolni fogja a lemondott képviselőt.

„Azt az évi több milliárd forintot, amit a Jobbik pártalapítványa, és a frakciója kap, azt olyan hatalomtechnikai játékokra használják föl, amelynek keretében olykor kárpótolják az ilyenkor lemondó képviselőt, súlyos milliókkal, akár tízmilliókkal, ehhez azonban már nem kívántam a nevemet adni. Egyfajta hullarablás az, ami a Jobbikban zajlik” – fogalmazott.

Hegedűs Lorántné idén már a harmadik jobbikos képviselő, aki visszaadja parlamenti mandátumát. Szávay István és Staudt Gábor januárban mondott le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!