2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Hazugsággal, az ország tönkretételével és a migránsok beengedésével vádolta az ellenzék a kormányt

A Párbeszéd Zöldek országgyűlési képviselője az akkumulátorgyárakat támadta, a Jobbik a határvédelem mellett emelte fel a szavát, a DK képviselője pedig a rezsiárak miatt szólalt fel. Az Energiaügyi Minisztérium államtitkára emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány idején Európa legdrágább energiáját kellett fizetniük a magyar családoknak.

  • Hazugsággal, az ország tönkretételével és a migránsok beengedésével vádolta az ellenzék a kormányt

"Az elmúlt hónapokban gyakorlatilag minden összeomlik amit önök, a kormány, a hazai akkumulátorgyártás kapcsán hazudozik. Mi, a Párbeszéd Zöldekben már sokszor elmondtuk, hogy Magyarországon az ilyen hatalmas akkumulátoripar egyetlen feltétele sem adott" - így támadta a kormányt Szabó Rebeka, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Szerinte a kormány az egész országot egy mérgező és kiszáradt iparteleppé változtatja. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nem maradt adós a válasszal.

"Sokadjára tesszük fel önöknek a kérdést: hogy ami jó Franciaországnak mint iparág, jó Németországnak mint iparág, egyébként a zöldek is üdvözlik, ami jó Lengyelországban, az önöknek miért nem jó? És csak merjük remélni, hogy ennek a nagyon furcsa álláspontnak semmi, de semmi köze nincs ahhoz, hogy hónapok óta külföldről kapnak jelentős összegű támogatást"

- vágott vissza a Párbeszédnek az államtitkár. 

A Jobbik Konzervatívok frakcióvezetője pedig ismételten a migránsok és a határvédelem miatt szólalt fel.

"Világosan látszik, hogy a magyar határokat meg kell védeni, a Jobbik Konzervatívok javaslata az önálló magyar határőrségről egy megfontolandó és jó javaslat" - Lukács László György azzal vádolta a magyar kormányt, hogy kiskapukat nyit az illegális bevándorlóknak. 

A jobbikos politikusnak Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt:

"Még föl sem épült a kerítés, de önök támadták. Amikor öt évvel ezelőtt az Európai Parlamentben kampányoltak, azt mondták, nem szabad, hogy ilyen kerítések legyenek Európában, mert ez nem védi meg Európát. Gyöngyösi Márton, az önök elnöke szerint a kerítés felszabdalja Európát. Önök tehát masszívan - akár szavakban, akár szavazatokban - az Európai Parlamentben mindig kiálltak a migráció mellett."

Amit pedig Brüsszel elvár: kvóták és az illegális bevándorlók beengedését - azt a Jobbik mind megteszi - tette hozzá Rétvári Bence.

"Adják vissza a pénzünket! Adják vissza pénzünket, mert nem ezért fizettük Európa legnagyobb rezsiemelését, hogy maguk zsebre rakják, hanem azért, mert önök azt hazudták, hogy ez ennyibe került" - így támadta a Demokratikus Koalíció képviselője a rezsicsökkentést. Varju László szerint a kormány elvette a magyar emberek pénzét a rezsivel, de Dobrev Klára ezt helyrehozná.

"Amikor önök kormányoztak, akkor tizenötször emelték az energiaárakat. Tizenötször emelték, ez mit jelentett akkor? Elmondom mit jelentett akkor: egy család akár a keresetének 35 százalékát volt kénytelen rezsiköltségekre fizetni. Teljesen kilátástalan volt akkor a családok helyzete" - emlékeztetett Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára válaszában. Hozzátette: a Gyurcsány-kormány idején a munkanélküliség az egekben volt, miközben Európa legdrágább energiaárát fizettették a magyar családokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!