2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Hazudott Magyar Péter + videó

Hazudott Magyar Péter, és csúfos bukás számára az ügyészség csütörtöki döntése. Erről Ifjabb Lomnici Zoltán beszélt a Napi aktuálisban. A szakember szerint a hatóság végzése, miszerint valótlan állításokat tett a Tisza párt alelnöke, aláássa a politikus hitelességét.

  • Hazudott Magyar Péter + videó

 "-Jelenleg ebben az ügyben ennyi hangfelvételt találtam, de keresek tovább, és ha találok még akkor azt még be fogom mutatni.

- Tegnap úgy fogalmazott, hogy más ügyben is lehetnek hangfelvételei.

- Nem tartok vissza semmit, ezek több mint egy éve készültek, több helyre raktam el őket, biztonsági okokból, jelenleg keresem őket."

Ezt hangoztatta Magyar Péter március 26-án a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen tett tanúvallomása után.

Azt állította: a kormány az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. Konkrétumokat azonban nem tudott mondani. De arról is beszélt, hogy valakik bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat.

"A következőkben azt fogjuk ismertetni, hogy melyek a nyomozás főbb megállapításai." - mondta Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség  szóvivője.

A Nyomozó Ügyészség csütörtökön tételesen cáfolta Magyar Péter állításait. Fürcht Pál főügyész kijelentette: egyetlen kormánytagnak és hivatalos személynek sem volt tudomása a folyamatban lévő korrupciós ügyről. Továbbá fizikai képtelenségnek nevezte, hogy a nyomozati ügy irataiból információkat tüntessenek el kormányzati vagy hivatalos személyek, mivel az csaknem 20 ezer oldal, és még másolatok is készültek róla.

"Iratok a Törvényszéken vannak, iratok vannak a gyanúsítottnál, illetve akkor már a vádlottaknál - 22-nél -, iratok vannak a védőknél. Tehát itt, hogy húzhatnak ki bármit is az olyan fajta képtelenség, amit én tényleg nem tudok mást mondani rá, mint szürreálisnak tartom." - fogalmazott Fürcht Pál Zsolt, főügyész.

Az ügyészség megszüntette a nyomozást a Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel készített hangfelvétel ügyében. A hatóság megállapította: valótlan állítások hangzanak el ebben a beszélgetésben.

"Hazudott Magyar Péter. Az is kijelenthető, hogy csúfos bukás ez számára!" - mondta Ifj. Lomnici Zoltán.

Az alkotmányjogász szerint Magyar Péter a politikai karrierjét erre az ügyre alapozta.

"A politikai indulását részben erre alapozta, hogy megdönthetetlen bizonyítékai vannak a jelenlegi kormánnyal szemben. Illetve olyan korrupciós bűncselekményeket tud bizonyítani az ügyészség előtt - figyeljünk a szavaira, mert állításokat tett, kijelentő módban fogalmazott ezekben az ügyekben, amely aztán megdönti a kormányt." - Lomnici Zoltán hozzátette: az ügyészség cáfolata alapos magyarázatot ad arra, hogy Magyar Péter állításai miért valótlanok. A Tisza párt alelnöke pedig emiatt elveszítette hitelességét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meglőtték Donald Trumpot + videó

Meglőtték Donald Trumpot + videó

Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról.
Svenk: Lepattanó + videó

Svenk: Lepattanó + videó

Az idei év egyik legvártabb magyar filmje a gombfocizás világát középpontba állító Lepattanó, amiben a Dallas sztárja, Patrick Duffey is fontos szerepet vállalt. A Svenk stábja a film új előzetese kapcsán szólaltatta meg a Lepattanó producerét, Roskó Pétert.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!