2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Hazatértek és felveszik a harcot a koronavírussal a bangladesi sziámi ikreken segítő magyar orvosok

A fejüknél összenőve született bangladesi sziámi ikerpár egyik tagján, Rabeyán újabb sürgős műtétet végzett Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata, amelynek tagjai a járványügyi veszélyhelyzet miatt a tervezettnél hamarabb tértek vissza Magyarországra, és most a koronavírus elleni harcban segítik hazánkat.

  • Hazatértek és felveszik a harcot a koronavírussal a bangladesi sziámi ikreken segítő magyar orvosok

A profi magyar plasztikai sebészek és rehabilitációs szakemberek az utolsó repülőjáratok egyikével épségben megérkeztek Magyarországra. A biztonságos és gyors hazajutásukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bangladesi Népi Köztársaság Magyarországi Konzulátusa közösen segítették. Hazatérésük előtt azonban újabb fontos és sürgős operációt végeztek el a fejüknél összenőve született bangladesi sziámi ikerpár egyik tagján, Rabeyán dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az alapítvány beszámolójából kiderül, hogy a márciusi beavatkozásra a december elején beültetett szövettágító implantátum néhány héttel ezelőtt bekövetkezett, nem kívánt állapotváltozása miatt volt szükség: a kislány homlokán kiterjedt seb keletkezett, amelynek ellátásával egyidejűleg az implantátum és a környező szövetek rekonstrukciója is megtörtént. A sikeres műtéti szakaszt követően így remélhetőleg biztonsággal elvégezhető lesz Rabeya 2020 nyarára tervezett koponyacsont-pótlása.

 
A szétválasztott sziámi ikerpár szüleik társaságában. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
 

 

FOLYTATJÁK AZ IKREK REHABILITÁCIÓJÁT

A kislányok rehabilitációja nyáron folytatódik a karitatív szervezet magyar-bangladesi projektjének keretében.

A magyar csapat szakemberei, a bangladesi kollégák és a szülők közti részletes konzultációt és egyeztetést követően megállapodás született mindkét gyermek Rabeya csontpótló műtétét követő rehabilitációjáról. A szakemberek megkezdték a szükséges szervezőmunkát, amely magába foglalja a rehabilitáció ütemezését, az intézmény fogadókészségének biztosítását, valamint a szülők és a család életkörülményeinek megteremtését. Megállapodtak a közös tudományos kutatás megkezdéséről is, amelynek irányításáról és szervezéséről is alapítványunk gondoskodik

– közölte az alapítvány.

ÚJABB SÚLYOS BETEGEKEN SEGÍTENEK

A rehabilitációs csapat tagjaként Császár Zsuzsanna gyermekklinikai szakpszichológus utazott ki. Dakkában csatlakozott Sirályné Hardi Margit, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktora, aki második alkalommal volt kint egy hónapos szolgálatban. A szervezet orvosai, dr. Pataki Gergely és dr. Kalatovics Artúr a mostani bangladesi látogatás alkalmával a 2020 nyarára tervezett plasztikai-helyreállító és égési sebészeti misszió pácienseinek előszelekcióját is elvégezték biztonságos, izolált, kórházi környezetben: 32, fejlődési rendellenességgel született, valamint égési sérült pácienst – főként gyermekeket – vizsgáltak, akiket felvettek a műtéti programba. Egy nyolcéves, fejsérülést szenvedett kislány esetében sürgős műtétre volt szükség; az ő fején tenyérnyi szövethiányt látott el speciális módszerrel a magyar plasztikai sebészeti csapat a hazautazást megelőző napon.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2002 óta tevékenykedik a magyar egészségügyi ellátórendszer minőségének javítása érdekében, és a jelenlegi koronavírus-járvány idején 38 kórházi ágy biztosításával és egészségügyi önkéntesek szervezésével segíti a megfertőződött betegek hazai ellátását.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!