2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Háttéralkut kötött az MSZP és a Jobbik + HANGFELVÉTEL

Elsősorban saját szavazótáborát akarja aktivizálni, ugyanakkor az előzőhöz képest százezerrel több szavazatot akar szerezni az MSZP az EP-választáson — derül ki a a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételből, amely a szocialisták kampányeligazításán készült. A párt alapvetően azzal az üzenettel próbálja elérni célját, hogy „aki kicsi pártra szavaz, azzal fideszes mandátum keletkezik”, ezért az egyetlen közös listát, az MSZP—Párbeszédét kell támogatni. Ujhelyi István arról is beszámol, hogy a Jobbikkal megállapodtak a szavazóköri biztosok szoros együttműködéséről.

  • Háttéralkut kötött az MSZP és a Jobbik + HANGFELVÉTEL

"Innentől kezdve az elkövetkezendő két hónapban magunkért, az MSZP-ért dolgozunk. Most nem elsősorban az a feladatunk, hogy minél több választói réteget megszólítsunk, hanem hogy a saját szavazóbázisunk aktivitását tartsuk fenn, illetve növeljük" – szögezi le Tóth Bertalan azon a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételen, amely a szocialisták március 29-én, aktivistáknak, hálózatszervezőknek tartott kampányfelkészítőjén készült.

A közel négyórás hanganyag tanúsága szerint – amelynek első részét tegnapi lapszámában közölte a Magyar Nemzet – a balliberális ellenzéki oldalon hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

Az MSZP elnöke szavai szerint a cél az, hogy legalább százezerrel több szavazatot szerezzenek, mint a 2014-es EP-választáson, amikor is 252 ezer voksot kaptak, másfelől arra törekszenek, hogy „el tudjuk érni, hogy a Párbeszéddel közös lista az ellenzéki oldal legerősebb listája tud lenni”.

– Ezzel nagyon komoly lépést tudunk az irányba tenni, hogy erősítjük az önkormányzatban a pozíciónkat, és természetesen a 2022-es választásra is erősíteni tudjuk a pozíciónkat – jelenti ki Tóth, aki arról is beszél, hogy bár a közvélemény-kutatások szerint az ellenzéki oldalon az MSZP a legerősebb a fővárosban, ezt viszont „szavazatra is kell váltani”, ami „nagyon sok feladat lesz”.

– A mozgósítás a fő feladat – ezt már Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke mondja.

A meglévő szavazóink elvitele Budapesten és a nagyvárosokban, ezen fog múlni az európai parlamenti választás. És ezt fogjuk megalapozni az őszi önkormányzati választáson, amely a 2022 felé vezető úton talán a legfontosabb az őszi állomás

– hangsúlyozta Molnár.

Ujhelyi István, a párt EP-kampányának vezetője arra emlékezteti az aktivistákat, hogy 2014-ben „Budapesten a Magyar Szocialista Párt EP-listáját hatvanezren választották. Megvert minket a Demokratikus Koalíció, megvert minket az Együtt. Na, mi következik ebből? Valami elképesztő energiákat kell mozgósítsunk, mindazért, amit mondott Berci is meg Zsolt is. Önkormányzati választások előtt nagyon nem mindegy, hogy egyébként hogy szerepelünk. A saját ellenzéki belső versenyünkben is, meg a Fideszhez képest is és a Jobbikhoz képest is. Mert Pest megyében a Jobbik vert meg minket. […] Romokban voltunk hangulatilag is, áprilisi elbukott választást követően, szervezeti és minden más szempontból nem voltunk arra felkészülve, és a választóink sem voltak felkészülve, hogy egyébként belefutunk a májusi EP-választásokra.”

Ujhelyi elmondja, hogy

a Jobbikkal abban tudtunk megállapodni, hogy a szavazókörök biztosainak koordinálásával szoros együttműködésben leszünk. A Fidesznek 14 800 választói delegáltja van tavasszal. Nekünk 5600-5700. Nincs mese. Ezért indítottunk egy »Jelentkezz szavazóbiztosnak!« felhívást, mert ott kell lenni minden szavazókörben.

Ujhelyi István egyértelművé teszi, hogy mit kell elmagyarázniuk az embereknek. Mint fogalmaz, „aki kicsi pártra szavaz, azzal fideszes mandátum keletkezik, tehát mindenképpen az egyetlen közös listát, az MSZP–Párbeszédét kell támogatni. A Kétfarkú az olyan frappáns, olyan vicces srácok. Aha. És így az összes szavazat, ami rájuk megy, abból fideszes mandátum keletkezik.”

Kapcsolódó cikkek:

Tóth Bertalan és Ujhelyi István eligazítja az MSZP aktivistáit - hangfelvétel a szocialisták kampányeligazításáról

Nem foglalkozik a kiszivárgott hangfelvétellel Tóth Bertalan

Kapcsolódó videó:

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!